Plus Boerderij

Wie zijn we?

Op de Plus Boerderij wordt kleinschalige zorg gegeven aan kinderen en (jong)volwassenen. De Plus Boerderij wordt gerund door een boer, huisarts, verpleegkundige en orthopedagoog. De Plus Boerderij kan hierdoor de zogenaamde BIG geregistreerde handelingen, zoals medicatie toediening en complexe zorgvragen uitvoeren.

Daarnaast werken er op de boerderij meerdere top begeleiders die elk hun eigen expertise hebben.

De Plus Boerderij is altijd op zoek naar balans. Zo is er naast de professionele aandacht voor de lichamelijke problemen ook ruimte om tot rust te komen bij een koe of te spelen met de geiten of de konijnen.

De Plus Boerderij biedt op dit moment vooral (logeer) opvang aan in de weekenden en vakantie. Daarnaast is er door de weeks dagopvang voor kinderen. Ook dit gebeurt in kleine groepen. Op deze manier blijft de aandacht persoonlijk en is er ruimte genoeg voor iedereen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: www.plusboerderij.nl


Het werk

Op de Plus Boerderij zijn een heleboel mogelijkheden. Naast het verzorgen en knuffelen van de dieren is er ook 17 hectare land gelegen achter de boerderij. Dus heel veel trekker werk en buitenwerk, vooral in de zomer. Verder is er een groentetuin om iedereen het hele jaar van eigen verbouwde groente te voorzien. Een bakfiets met overige producten die verkocht worden aan de weg. De zuivelverwerking van onze eigen geiten- en koeienmelk. En daarnaast houden we ons natuurlijk ook bezig met hutten bouwen, spelletjes doen, wandelingen maken, sporten (zoals zwemmen en paardrijden) en de andere leuke activiteiten.


En verder ...

Onze Visie

De Plus Boerderij werkt volgens de Biologisch Dynamische visie. 

Op de boerderij krijgt alles een plek om te zijn. De kippen lopen vrij los, en kunnen zo optimaal kip zijn. Dat ze daardoor de lekkerste eieren leggen is mooi meegenomen. Ook de koeien, geiten, paarden en pony´s krijgen zoveel mogelijk ruimte om lekker zichzelf te kunnen zijn.

De mensen die hier zijn mogen optimaal zichzelf zijn. Ook in het gedeelte wat we inmiddels verbouwd hebben tot slaapkamer, woonkamer en keuken, speelt ‘zijn’ een rol. Ondanks dat het verbouwd is, is de functie die het pand al vanaf 1759 (!) nog volop terug te vinden. De boerderij is nog steeds boerderij. Als bewoner merk je dat. Zo zijn de muren leemgestuukt, de vloeren en plafonds van hout en de deuren ouderwets opgeklampt. Om zo min mogelijk te vervuilen is bijna de hele verbouw uitgevoerd met natuurlijke bouwmaterialen. Ondanks dat is het huis erg goed geďsoleerd en voorzien van houtgestookte CV, waardoor het gasverbruik minimaal is. In de zomer kan de gaskraan helemaal dicht omdat dan de zon, door middel van de zonnepanelen, het huis en het douchewater opwarmt. 
 

Achtergrond

Ieder kind gun je een onbevangen jeugd. Een tijd om in vrijheid te spelen, te leren, te groeien en te worden.

Een kindertijd waar je met een glimlach aan terug kunt denken.

Niet voor alle kinderen is dit weggelegd. Soms is de gezondheid de beperkende factor, soms zijn het omgevingsfactoren die roet in het eten gooien en soms is het van alles wat.

Voor deze kinderen wil de Plus Boerderij een plek bieden .

We zijn blij dat de warmte en onbevangenheid van de dieren, de ruimte om de boerderij en het ritme van de natuur een solide basis vormt. Hierop hebben wij met onze kennis van en ervaring in de antroposofie, de biologisch dynamische visies, de westerse gezondheidszorg, de complementaire gezondheidszorg en de gedragswetenschappelijke wetmatigheden een stevige Plus Boerderij kunnen bouwen.

Wees welkom!
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.