Plus Boerderij

Brrrr

Het wordt weer aardig koud. We hebben zaterdag de kerstboom opgehaald met de kinderen. Gezellig toch weer de kerst in aantocht!

 

Via deze weg, alvast fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

 

groetjes namens het Plus Boerderij team!

16 december 2013

Waar blijft de zomer

Langzaam begint het gras te groeien, de beesten genieten van elk grassprietje die boven komt.

In de groentetuin staat het een en ander maar de kas doet het stukken beter. De grond heeft veel meer warmte nodig, dat blijkt wel.

 

Leuke groep cliënten die elke dag weer genieten van de nieuwe jonge dieren, alle dieren verzorgen en klusjes doen buiten (als het weer het toelaat).

 

Waarschijnlijk is alles een paar weken later met dit weer maar het goede weer zit volgens mij al aardig dicht bij.

 

En dan is het weer tijd voor het werk op het land, hooien/strooien, maaien, wieden en buiten het heerlijke eten klaarmaken van de eigen groente tuin.

15 mei 2013

Vrieskou

Ja zeker, de winter is er ook weer. De afgelopen dagen is het niet meer boven nul geweest. Heerlijk weer om buiten te klussen in de zon. Aangenaam koud weer waar je je zeker goed in kan warm werken/spelen. Geen gure wind en neerslag wat het een stuk aangenamer maakt.

Als nog blijft de winter natuurlijk erg koud voor de dieren. Vooral de geiten en de konijnen vinden het gewoon te koud. De eerste jonge geitjes liggen dan ook dicht tegen alle grote geiten aan om het warm te houden. Super lief en mooi gezicht.

Ook wij zijn als het even te koud is lekker binnen en genieten volop van de heerlijk warme kachel. Clienten die binnen komen willen ook het liefst met een warme kop drinken voor de kachel hun verhaal vertellen. Zeker gezellig en het maakt het nog mooier dat je dan als nog contact hebt met alle dieren die in de stal staan. BIj de kachel kan je zo door het raam naar de stal kijken naar de koeien die aan het genieten zijn van die ene zonnestraal die binnenkomt en van de kippen die dicht tegenelkaar en soms ook onder elkaars vleugels zitten om het warm te houden.

 

Winter, het blijft gezellig!

17 januari 2013

Zomervakantie is weer voorbij

Inmiddels zijn de kleine geitjes alweer groot geworden en sommigen ook al op een andere plek. De koeien zijn weer drachtig. De kinderen gaan weer naar school. En de werkzaamheden op het land zijn weer verminderd. Hooi en kuil is binnen, nu alleen nog het laatste stro. De dieren kunnen weer warm en met genoeg voedsel de winter in.

 

Paardrijden doen we ook weer vollop nu het weer wat minder warm is.

 

Nu nog de laatste werkzaamheden in de groentetuin en in het plukken van het fruit en dan gaan we weer binnen verder.

 

groetjes

Namens de Plus Boerderij!

31 augustus 2012

Voorjaar

De kleine geitjes huppelen al weer vrolijk in het land. De kleine konijntjes zijn net een week geleden geboren.

De kuikentjes komen nu één voor één uit het ei.

En alle dieren genieten weer van het verse gras.

27 april 2012