Rondmeer

Wie zijn we?

Aan de rand van Asbroekerheide, een bosrijk gebied in de Midden-Limburgse gemeente Leudal vindt u Zorglandgoed Rondmeer. Wij, Frans en Helma Korten, zijn in 2009 met Rondmeer gestart. Frans heeft in 2011 de opleiding 'begeleider op zorgbedrijven' gevolgd. Helma volgde diverse opleidingen tot coach/counselor, psycho-energetisch therapeut en systemisch werken met traumaverwerking. 

Leven is een samenspel. Samen met de elementen en het ritme van de natuur willen we iedereen laten voelen, beleven en ontdekken wat dat met je innerlijke Zijn doet. Je laten ontdekken hoe een waardevol mens jij bent! Waar en wat je talenten zijn. SAMEN betekent niet alleen!

Sinds 2011 zijn onze activiteiten uitgebreid met een terras. Hier kunnen passanten (fietsers, wandelaars) even tot rust komen onder het genot van een kop koffie met een warme wafel met vruchten topping. Alles samen gemaakt en van eigen bodem. 


Het werk

Doel van de behandeling

De behandeling die wij bieden heeft als doel om positieve veranderingen in de levens van de zorgvragers te bewerkstelligen. Elke zorgvrager heeft zijn/haar eigen hulpvraag. Aan de hand hiervan stelt de begeleider een behandelplan op. Hierin staan behandeldoelen opgenomen.

Sommige zorgvragers hebben als doel om tot rust te komen. Vanuit deze rust willen zij zich verder ontwikkelen. Daarnaast zijn er mensen die als doel hebben grenzen te ontdekken en verleggen. Anderen willen een zinvolle dagbesteding. Verder komt het voor dat de zorgvrager op zijn werk niet goed functioneert (vastlopen, burn-out). We onderzoeken dan samen waar de knelpunten liggen. Zorgvragers doen hier positieve ervaringen op die ze in hun rugzak kunnen steken. We willen elke zorgvrager binnen zijn eigen kaders en op zijn eigen niveau zover mogelijk op weg helpen.

Wij maken de zorgvragers bij de werkzaamheden die zij uitvoeren bewust van de risico’s die er zijn. We leren hen in te schatten welke risico’s aanvaardbaar zijn en welke niet. Hiervan leren zij.

Tevens is het doel van het traject om zorgvragers respect voor natuur, mens en dier bij te brengen.


Motivatie & Inspiratie

Wij doen ons werk niet zomaar.
Helma: Ik doe mijn werk met liefde. Ik wil mensen begeleiden in de zoektocht naar hun eigen IK. Vanuit dit punt kan er gebouwd worden aan de toekomst en aan ieders unieke persoonlijke kwaliteiten. Wij hebben allerlei werkzaamheden waarmee de zorgvrager zich kan ontplooien en het geleerde in de praktijk kan zetten.
Kernwoorden bij Rondmeer zijn: rust, ruimte en aandacht. Er is wederzijds respect voor elkaar.

De visie van Frans is vanaf januari 2019 overgenomen door Bas: Ik wil er zijn voor de minderbedeelden in de samenleving. Voor mij betekent geluk als je dat wat je hebt met anderen kunt delen. Ik wil openstaan voor mensen en hen vertrouwen geven. Ieder mens mag zijn zoals hij is. Ik vind het belangrijk om de zorgvrager zorg op maat te bieden. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Frans en Bas hun motto: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Er is behalve veel aandacht voor de zorgvrager ook aandacht voor zijn/haar (thuis)omgeving. Contacten met ouders, familieleden en woonomgeving zijn van groot belang (mantelzorg). Het is belangrijk dat zij worden ontlast in hun dagelijkse zorg want als zij hun taken niet meer aankunnen dan zal dit tot veel extra zorg(kosten) leiden. 

Dit alles zorgt ervoor dat ieder persoon zichzelf tot bloei kan laten komen en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

De zorgvrager vaak samen met het thuisfront helpen om zijn/haar kwaliteiten maximaal tot uiting te laten komen!
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.