SanjesZoo

Wie zijn we?

Dierenpark SanjesZoo is landelijk gelegen tussen De Westereen en Feanwâlden in. Het park heeft haar deuren geopend in 2012 en is in de weekenden en vakanties geopend voor bezoekers.

SanjesZoo heeft kenmerken van zowel een (kinder)boerderij als een dierentuin. In SanjesZoo wonen zo'n 40 verschillende diersoorten, bestaande uit onder andere geitjes, konijnen, kippen, maar ook neusberen, stokstaartjes en een kameel. Daarnaast bevinden zich in het park een natuurmuseum en een restaurant.


Het werk

De zorgboerderij is een rustige en veilige plek waar de deelnemers kunnen genieten van een zinvolle dagbesteding zonder werkdruk. Dagbesteding is mogelijk van maandag tot en met zaterdag, van 9:00 tot 16:00. Door de omvang van het park en de grote diversiteit aan diersoorten biedt SanjesZoo een grote verscheidenheid aan activiteiten tijdens de dagbesteding en is het mogelijk om aan te sluiten op niveau en te blijven uitdagen.

Zowel binnen als buiten zijn er activiteiten op gebied van:

  • Dierverzorging
  • Tuin- en parkonderhoud
  • Natuureducatie
  • Huishoudelijke werkzaamheden
  • Creatief bezig zijn.

Voor de invullling van de activiteiten en werkzaamheden tijdens de dagbesteding houden we altijd rekening met de behoeften, wensen en mogelijkheden van de deelnemers.

Kijk voor meer informatie over de zorgboerderij en de dieren op onze website www.sanjeszoo.nl
 


En verder ...

Deelnemers beleven bij ons hoe het is om gewaardeerd te worden door zowel mens als dier. Ze ervaren door de dieren de interactie. Daarbij laten we ze ontdekken waar hun sterke punten liggen, waardoor een positiever zelfbeeld gevormd kan worden. Het leren krijgt vorm in het opdoen van vaardigheden: hoe ga je om met dieren, met mensen en met situaties.

De dagbesteding op SanjesZoo is eind 2013 van start gegaan. We zijn lid van BEZINN (Boer En Zorg In Noord Nederland) en in bezit van het keurmerk ‘kwaliteit laat je zien’.
 


Jaar van opening

Wij zijn in 2013 als zorgboerderij gestart.