Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Schimmelpenninckhoeve

Wie zijn we?

Wij zijn Wim en Anja Verhoef en zijn samen met onze zoon Jan-Willem en zijn partner Marjo de 5e en 6e generatie op de boerderij. Samen zijn we woonachtig en werkzaam op het bedrijf. Dit bestaat uit een melkveebedrijf met ongeveer 75 melkkoeien, een camping en een zorgboerderij. De boerderij staat vrij in de polder en het is hier heerlijk om te wonen en te werken.


Het werk

Op de boerderij worden 2 keer per dag de koeien gemolken en zomers lopen ze de hele dag in het weiland om de boerderij. Ook zijn er altijd kleine kalfjes die nog melk krijgen, hebben we 25 kippen, 2 pony's, een hond en 2 katten. Vooral in de zomer is het een gezellige tijd omdat het gras dan wordt gemaaid en naar de boerderij wordt gehaald omdat dit dan als voer dient in de winter.

Wat vooral de boerderij kenmerkt is de rust die onze medewerkers ervaren. We hebben bijna nooit meer dan 8 medewerkers op de boerderij. Ieder mag op zijn eigen tempo de dag beginnen en ondervinden wat hij/zij het leukst vindt. Iedereen wordt met ons eigen busje opgehaald en dat is altijd erg gezellig!


De boerencamping

We hebben in de zomer een boerencamping, 't Riviertje, en deze is van april tot en met oktober geopend. Het werk wordt door Anja gedaan en het is altijd weer gezellig bij het aankomen van nieuwe gasten. De camping heeft een eigen website waar meer informatie op te vinden is: www.campinghetriviertje.nl 


Jaar van opening

Wij zijn in 2009 als zorgboerderij gestart.