Stichting de Notengaard, ontwikkelen door te Doen

Wie zijn we?

Wij zijn een Notengaard waar met name walnoten bomen en hazelaars worden geteeld. Wij werken volgens natuur inclusieve landbouw daarbij zijn we circulair door de grondstoffen te hergebruiken  daarnaast streven wij naar een Inclusieve maatschappij waarin iedereen een plek heeft waarin hij of zij zich veilig voelt en kan ontplooien. De werkzaamheden verschillen, afhankelijk van het seizoen de mogelijkheden en de taken die er zijn. We werken in kleine groepen zodat iedere deelnemer zich gezien en gehoord voelt en er altijd ruimte is voor persoonlijke aandacht.


Het werk

De deelnemers werken grotendeels in de boomgaard, aanplanten van nieuwe bomen, walnoten en hazelnoten rapen.  Werken in de moestuin of plukken bloemen in de pluktuin. verzorgen van de kippen en varkens.  

Het erf netjes houden door te vegen maar ook de plantbedden schoffelen. En als het uitkomt koken we ook een eigen potje, soms doet zich een zorgvraag voor en daar springen wij op in.

ook zijn we gestart met de verkoop van walnotenolie, walnoten, walnoten in honing en hazelnoten. En worden de eieren van onze boomgaardkippen verkocht!


Ontwikkelen door te Doen! doorstroom naar werk

Wij zijn de ontwikkel plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt demogelijkheid krijgen om weer arbeidswet te worden maar ook  verbinden wij de stappen die een jong persoon met verstandelijke beperking doorloopt als deze van school af komt en zich gaat begeven op de arbeidsmarkt, bij ons is er de tijd om te wennen aan het echte werk en tijd om te ontdekken waar jouw kracht ligt of je net van school komt of als je weer de stap gaat zetten richting de arbeidsmarkt.

Samen met een expert op het gebied van Arbeid en Educatie gaan we een traject uitzetten. hierbij zoeken wij een passende werkgever en ook deze begeleiden wij zodat jij kan doorstromen naar een leuke baan waarin jij je als een vis in het water voelt.

Dit kan iedere vorm van werk zijn passend bij jouw situatie...

maar het gaat om jou en in een gesprek komen wij er wel uit hoe we de dagbesteding zinvol gaan benutten.

Ontwikkelen door te doen


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.