't Leijerweerd

Wie zijn we?

Manege 't Zoekerveld is er voor jou als je van paarden, gezelligheid en bewegen houdt. De manege bestaat inmiddels al 34 jaar en is speciaal bedoeld voor mensen die interesse hebben in het werken met en rondom paarden. Naast het geven van paardrijlessen zijn we in 2008 van start gegaan met het aanbieden van een leuke, zinvolle dagbesteding.

De gediplomeerde instructrices en begeleiders; Shirley, Kim en Cathalie zorgen ervoor dat we met z'n allen een leuke dag hebben.


Het werk

Er is altijd vanalles te doen op de manege 't Zoekerveld. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden, houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers.

Wat is er zoal te doen op de manege;

Verzorgen van de paarden en pony's, onderhoud van de stallen, onderhoud van de manege, bak slepen (eventueel met de trekker), kantinewerkzaamheden, onderhoud van de zadels en hoofdstellen en werkzaamheden in de tuin.

Je kan zowel binnen als buiten werken bij de manege.

In onze kantine staat tijdens de pauze's de koffie of thee klaar en kunnen we tussen de middag gezamelijk eten.


En verder ...

is er natuurlijk de mogelijkheid om paard te rijden of zelfs een ritje te maken met de koets.

Ook worden er jaarlijks nog een aantal leuke activiteiten georganiseerd zoals;

 

Een motordag, bosritten, koetsritten, een landdag (een wedstrijd tegen ruiters van diverse instellingen uit de regio) en nog veel meer!

 

Wat ook leuk is om te weten, is dat de manege bezig is met het 'verhuizen' naar een andere locatie. De nieuwe locatie is mooi landelijk gelegen en er zijn meer uitrijmogelijkheden voor leuke buitenritten. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2008 als zorgboerderij gestart.