't Werckpaert

Wie zijn we?

't Werckpaert is een gemengd bedrijf midden in de oude dorpskern van Blaricum. Het is kleinschalig maar met veel verschillende activiteiten.
De boerderij wordt gerund door Nico de Jong en Margriet van 't Klooster. Nico heeft ruime ervaring in de agrarische sector en Margriet is vele jaren werkzaam geweest in het basisonderwijs. Het werkpaard Ilse speelt een centrale rol op de boerderij. Inmiddels heeft Ilse gezelschap gekregen van nog 2 andere werkpaarden: Gerrit, en Bram. Wij bieden een zinvolle dagbesteding in een gezonde en gezellige omgeving.


Het werk

Met elkaar verzorgen we het grote en het kleine vee. Er wordt hout gezaagd en gekloofd. De akkers bemest en bewerkt. Gezaaid en geoogst in de moestuin. Met elkaar onderhouden we de stallen, de paardentuigen, wagens en nog veel meer. In de kantine wordt huishoudelijk werk gedaan. Ook worden er boodschappen gehaald voor de lunch en voor de boerderij.


En verder ...

Naast de gewone activiteiten organiseren we twee keer per jaar een markt. Een  kerstmarkt met een levende kerststal, en een lentemarkt met veel kinderactiviteiten. Met elkaar doen we de voorbereidingen voor de markt en krijgt ieder die dit wil een taak op de markt.
Ook verzorgen we huifkartochten en kinderpartijtjes. Kijk ook eens op www.werckpaert.nl voor meer informatie.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.