Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Tuinderij de Ark

Wie zijn we?

Tuinderij de Ark maakt onderdeel uit van de Arkgemeenschap Haarlem e.o. Bij de Ark wonen, werken en vieren mensen met en zonder een verstandelijke beperking samen. De tuinderij biedt werk/dagbesteding op de tuin, in het bos en in de werkplaats waar we naast creatieve ook tuin- en buiten-gerelateerde activiteiten doen.

Het tuinteam bestaat uit Stefan, Marjan, Martina en Jan Rotger. Daarnaast werken er ook vrijwilligers met groene of creatieve vingers. 


Het werk

Bij de Ark, kun je verschillende soorten werk doen van licht tot zwaar tot creatief. Zo zagen we soms een boom om, hakken we hout, zaaien en planten we,  wieden en schoffelen, oogsten. Daarnaast wordt er soms jam gemaakt, of drogen we kruiden, schilderen of tekenen we.


Wonen werken vieren

We werken graag met elkaar in en om de tuin, maar we zijn meer dan dat. Er is ook een Ark-woonhuis en we vormen met veel mensen een Arkgemeenschap. In de gemeenschap is aandacht voor elkaar vanuit gelijkwaardigheid. Iedere vrijdagmiddag vieren we onze weeksluiting; een moment van bezinning en gezelligheid.


Jaar van opening

Wij zijn in 2015 als zorgboerderij gestart.