Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Van 't Hooiland

Wie zijn we?

Wij zijn Aad en Monique Opstal en wonen op boerderij 'van 't Hooiland'. Eerder hadden wij hier op de boerderij een professioneel geitenmelkbedrijf.
Sinds 2003 bieden wij dagbesteding en individuele begeleiding aan volwassenen met een hulpvraag, die graag op een boerderij willen werken. Daarnaast bieden wij dagbesteding groep/individuele begeleiding/coaching en logeeropvang aan voor kinderen met hechtingsproblematiek, autistische/autistiforme stoornissen en/of een verstandelijke beperking. Wij zijn een kleinschalige Zorgboerderij waar geen grote groepen mensen zijn.
Belangrijk is dat men een fijne dagbesteding heeft en zich op zijn plek voelt.


Het werk

Het voeren en verzorgen van alle dieren. Er zijn geiten, varkens, koeien, kalfjes, pony's, ezels, konijnen, cavia's, kippen, ganzen en eenden, drie honden, poezen, duiven en vogeltjes.

Daarnaast de zorg voor het erf, onderhoud aan land en stallen, de moestuin en kweekkas, en groenonderhoud. We koken en bakken met producten van de boerderij. Kortom, alle werkzaamheden op de boerderij samen met de zorgboer(in) of alleen. Door de verschillende werkzaamheden kunnen wij rekening houden met ieders interesse en mogelijkheden.


En verder ...

Wij zijn Lid van:

Zorgcollectief Noordoost Veluwe

Vereniging BeZiG (Boeren en Zorg in Gelderland)

Co÷peratie Boer en Zorg

Vereniging Zorgboeren


Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.