Zorgboerderij VreugdeVolZijn

Wie zijn we?

Zorgboerderij VreugdeVolZijn is een samenwerking met de duurzame camping Hof van Moeder Aarde. Wij zijn startend en bieden kleinschalige dagbesteding aan maximaal 5 deelnemers tegelijk. Wij kiezen hiervoor zodat ieder (ook wij) ontspannen zijn of haar werkzaamheden kan doen. Ook kan de begeleiding bij een kleine groep goed zien waar de mogelijkheden liggen per individu en hierop inspelen.

Wij zijn ervaren begeleiders die er bewust voor kiezen om als zelfstandigen dagbesteding aan te bieden. 


Het werk

Wij hebben een grote moestuin waarin groenten, fruit en bloemen worden geteeld op duurzame wijze. Daarnaast onderhouden we de houtwallen van de camping. Dit maakt dat we vooral buiten aan het werk zijn en hierdoor de seizoenswisselingen van heel nabij meemaken. 

In de lente beginnen we met de grond klaar maken om te zaaien en gaan we zowel binnen in potjes als buiten in de volle grond zaaien. De zomer is het seizoen van het bijhouden van de tuin en oogsten van de eerste groente en fruit. Dan komt de herfst waarin er veel te oogsten valt. Zoveel dat we ook gaan inmaken. In de winter zijn we bezig met onderhouden van het gereedschap en het uitdunnen van de houtwallen die rondom het hele terrein staan. 


Uitgangspunten

Plezier in je werk is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Er is geen druk om te presteren, wel de uitnodiging om je best te doen, naar eigen kunnen en vermogen.

Onze visie is dat buiten werken in de natuur voordelen biedt. Zowel mensen die observerend van aard zijn als mensen die graag hun energie kwijt willen, kunnen zich op hun plek voelen. Daarnaast is het makkelijk om werkzaamheden op te splitsen in diverse deelwerkzaamheden, dat zorgt ervoor dat deelnemers werk kunnen doen naar eigen niveau en naar eigen interesse.


Jaar van opening

Wij zijn in 2017 als zorgboerderij gestart.