Wilhelminahoeve

Wie zijn we?

Zorgboerderij de Wilhelminahoeve heeft naast de initiatiefnemers Dina Pel en Klaas Feenstra een team aan vrijwilligers die hun geweldig ondersteunen. Het zijn stuk voor stuk kanjers, omdat ze betrokken, warm en gemotiveerd zijn om te werken volgens onze (belevingsgerichte) visie die ze ondersteunen en uitdragen. Naast de vrijwilligers zijn er stagiaires werkzaam op de Wilhelminahoeve met die een zorg of welzijn opleiding volgen.

Dina heeft jarenlange ervaring in de zorg aan (dementerende) ouderen in verschillende facetten. Van op de werkvloer tot in het management. Dina heeft het diploma verpleegkundige en is big-geregistreerd. Daarnaast heeft ze de HBO bachelor Management in de zorg behaald.

Vanuit de ervaring is te concluderen dat het beter kan in de zorg en daar gaan wij voor zorgen op onze boerderij! Gelijkwaardigheid en respect voor normen en waarden is belangrijk in zowel het contact met bezoekers en mantelzorgers als naar vrijwilligers en stagiaires.

De Wilheminahoeve wil topzorg leveren en is actief bezig met het behalen van een kwaliteitslabel. De Wilhelminahoeve leevrt ieder jaar een jaarverslag aan waarin u leest hoe we het afgelopen jaar bezig zijn geweest.


Het werk

Omgeven door landerijen waar prachtige koeien en schapen grazen, ligt de Wilhelminahoeve.

De Wilhelminahoeve is een dagbesteding voor (dementerende) ouderen, waarbij het welzijn van de bezoeker van grote waarde is en daarom onze aandachtige zorg verdient. Niet te groot, iedereen moet de aandacht blijven houden die hij of zij nodig heeft. Op de Wilhelminahoeve moet niets en mag veel. ‘Gewoon, jezelf (uniek) zijn.’

Dit houdt onder andere in dat we de bezoeker of zijn/haar vertegenwoordiger vragen wat de persoonlijke interesses zijn of zijn geweest in zijn leven. Er wordt veel aandacht geschonken aan een levensloop van de bezoeker om op die manier aan te kunnen sluiten met het bieden van activiteiten in en om de zorgboerderij.

Op de Wilhelminahoeve zijn dieren aanwezig zoals geiten, koeien en schapen, welke het heel fijn vinden om bezocht te worden. Daarnaast heeft de locatie prachtige wandelpaden die veilig en rolstoelvriendelijk begaanbaar zijn.


Samen op stap!

De Wilhelminahoeve haalt en brengt bezoekers van en naar de boerderij die hiervoor een geldige indicatie hebben. Omdat we eigen vervoer hebben is er naast alle activiteiten die er plaats vinden op de zorgboerderij ook de mogelijkheid om er samen op uit te gaan. Het bezoeken van een melkveebedrijf, visje eten op Lauwersoog en koffie drinken op de camping zijn voorbeelden van uitjes die we al hebben gedaan met elkaar. Gewoon een 'blokje om' in de omgeving is ook een graag geziene activiteit. De herinneringen worden opgehaald en de mooiste verhalen passeren de revue. Kortom; voor ieder wat wils!


Jaar van opening

Wij zijn in 2018 als zorgboerderij gestart.