LEREN WERKEN ALS OPSTAP NAAR WERK EN ZELFSTANDIGHEIDMIJN KANS

Ik ben zo blij met deze plek. Want hoe anders had het kunnen lopen. Ik werkte op een golfbaan en moest dagelijks veel reizen. Het kostte me te veel energie. Het bracht me in problemen zodat ik mijn baan verloor. Bijna ging het echt met me mis. Hier op de boerderij hervond ik mezelf. Heel snel.

DIT IS WAT IK WIL

Op deze kwekerij waar ik begon met dagbesteding, merkte ik al snel dat ik veel meer in huis had dan ik eigenlijk zelf wist. De begeleiding zag dat ook en al snel kreeg ik klussen waar ik wat meer moest presteren.
Dat vind ik prettig. Zeker buitenwerk ligt mij goed. Daar wil ik ook mee verder. En toen was daar plotseling het hoveniersbedrijf.

WEER EEN EIGEN PLEK

Natuurlijk wil ik voor mezelf zorgen. Daar krijg ik nu de kans voor. Na een gesprek met het hoveniersbedrijf bij ons op deze kwekerij werd meteen duidelijk dat zij goede mensen zoeken. Mensen die iets kunnen maar ook gewend zijn om op tijd te komen en zo. Ook dat heb ik geleerd op deze kwekerij en daarom willen zij mij.
Na een week stage zag het hoveniersbedrijf al brood in mij en heb ik weer brood op de plank! Een contract. Wie had dat gedacht. Zo snel!
DE BOER ALS RE-INTEGRATIECOACH

Stage

``Wij hebben allerlei contacten met het bedrijfsleven. Iedere keer als wij iemand hebben opgeleid om een volgende stap te maken dan geven wij deze persoon de kans om stage te lopen bij een bedrijf dat ook werknemers zoekt. Die zijn er, natuurlijk. Goede mensen zijn altijd welkom. Soms duurt het alleen best een tijd om mensen, die vaak heftig in problemen zijn, zo ver te krijgen. Maar als dat lukt is dat fijn.``

HET HOVENIERSBEDRIJF

Een contract

``Ik zag het na één dag al. Dit zit goed. Na drie dagen hebben wij Gijs een contract aangeboden. Zulke goed voorbereide mensen zijn bij ons altijd welkom. Vind ze maar eens!``

EFFECTEN

Aanvaarding van opdrachten Concentratie neemt toe Fysieke conditie neemt toe Gebruik van middelen neemt af of stopt Toename sociale- en werknemersvaardigheden Zelfstandigheid en zelfvertrouwen groeit Er ontstaat plezier in werken

CONCLUSIE

De boerderij is een werkomgeving waar altijd eerst wordt gekeken naar de competenties en mogelijkheden van mensen. Hier wordt op ingespeeld zodat deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen en uitgedaagd worden om een vervolgstap richting werk te zetten.