Workshopronde 1

We zien in het land soms pogingen om de administratieve lasten te verlichten, en de aanbieder meer te vertrouwen in zijn vermogen om te kijken wat voor zorg mensen nodig hebben. Zo ook Indicatieloze dagbesteding. Is dat een oplossing, of een bedreiging?

Kees van Hoepen van Rust na onrust komt samen met Ingrid Brilleman van de gemeente Reimerswaal en Mariella Zijl van de gemeente Kapelle (Zeeland) inzicht geven in de voordelen van indicatieloze dagbesteding: het neemt drempels weg én het bespaart veel kosten aan administratie bij zowel de gemeente als de zorgboer. Toch hebben sommige gemeenten nog vrees om hierin mee te gaan. Want hoe zit het met grip op de financiën (wordt de zorgvraag niet ineens veel groter?) en kwaliteit? Hoe neem je als zorgboer die vrees weg en welke praktische hulpmiddelen kunnen daarbij helpen? Kees, Ingrid en Mariella gaan hierover graag met de aanwezigen in gesprek.

  • Workshop 4: Indicatieloze dagbesteding onder de aandacht brengen van gemeentes: hoe doe je dat?
  • Tijd: 15:00 – 15:45 uur
  • Sprekers: Mariella Zijl (gemeente Kapelle), Ingrid Brilleman (gemeente Reimerwaal) en Kees van Hoepen (Zorgboerderij Rust na Onrust)