Zorg-kinderboerderij Ten Woude

Wie zijn we?

Aan de Binnenweg in Heerenveen vind je park Ten Woude waar Zorg- kinderboerderij Ten Woude is gevestigd. Hier hopen wij binnenkort onze deuren te openen om dagbesteding aan te bieden. Aanmelden kan al! Met onze ruime ervaring in het bieden van goede zorg zijn wij ervan overtuigd dat men bij ons hele fijne en waardevolle dagbesteding kan volgen. 

Bij ons worden cliŽnten mee-werkers genoemd. Dit doen wij omdat de benaming cliŽnt de neiging heeft te benadrukken dat iemand beperkingen heeft. Wij willen de nadruk leggen op mogelijkheden en vinden dat een mee-werkers maar met 1 letter hoeft te verschillen met mede-werker. 

In onze begeleiding en in de onderlinge omgang met elkaar zijn voor ons 4 kernwaarden heel belangrijk;

Contact: Echt contact met elkaar betekent voor ons dat er tijd en aandacht is voor de ander. Dit vergroot acceptatie en verkleint de kans op eenzaamheid.

Veiligheid: Natuurlijk is fysieke veiligheid erg belangrijk. Maar bij ons kun je je ook veilig genoeg voelen om jezelf te kunnen zijn, om je te uitten, fouten te maken en opnieuw te proberen.

Waardevol: Ieder mens is waardevol en belangrijk. Bij ons is niemand onmisbaar. Samen gaan we zoeken naar wat de mee-werker een gevoel van waarde geeft. Dit vergroot het zelfvertrouwen en maakt gelukkig

Eigen regie: Ieder mens heeft het recht om eigen keuzes te maken. Onze mee-werkers krijgen alle mogelijkheid in het maken van eigen keuzes, binnen veilige kaders. Op die manier kan iemand zelf ontdekken wat hij of zijn wel wil maar ook wat hij of zij niet wil.


Het werk

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:30. Je kunt bij ons hele dagen afnemen maar ook halve dagen. Halve dagen zijn van 09:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 16:30 uur. 

Wanneer je een hele dag bij ons bent kun je ook met ons mee lunchen. De lunch maken wij zelf, en hiervoor gebruiken we het liefst producten uit onze eigen moestuin. Hoe leuk is het om lekker te kunnen smullen van eigen verbouwde producten. We vinden het ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen en leren onze mee-werkers (waar mogelijk) te koken en te bakken. Ook wat lekkers bij de koffie maken we uiteraard zelf, heerlijk!

Bij Zorg- Kinderboerderij Ten Woude hebben we veel dieren. We hebben geiten, alpaca's, kippen, eenden, herten, varkens, ezels en schapen. Deze dieren hebben veel verzorging nodig. Ze hebben schone hokken nodig, voldoende eten en drinken en natuurlijk ook de nodige aandacht. Onze mee-werkers helpen bij de verzorging van al deze dieren. Uiteraard is er ook tijd om gewoon eens te zitten en te kijken naar bijvoorbeeld onze geiten. Als je hiervoor de tijd neemt zie je hoe grappig deze dieren eigenlijk kunnen zijn en leer je ze echt kennen. 

Zorg- kinderboerderij Ten Woude ligt in een groot park en er komen ook bezoekers in dit park. Wij zorgen ervoor dat het park er altijd netjes verzorgt uitziet. Soms moet er gras gemaaid worden of is er wat snoeiwerk nodig aan de struiken. Maar ook opruimwerk hoort hier soms bij. Maar dat geeft niks want wij zijn trots op onze Zorg-kinderboerderij!

Wij houden ervan om veel en vaak buiten aan het werk te zijn, maar in de wintermaanden is dit niet altijd even fijn. Gelukkig hebben we een fijn en gezellig onderkomen op ons terrein staan en kunnen we ons daar ook vermaken met creatieve activiteiten. Dit is niet altijd breien of schilderen, maar kan ook bijvoorbeeld houtbewerking zijn.

Voor ons staat voorop dat iedere mee-werker activiteiten doen waaraan hij of zij plezier beleefd.


Aanmelden of informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je je alvast aanmelden bij ons, dat kan. Bel of mail ons en we kunnen op korte termijn vrijblijvend een gesprek aangaan over de mogelijkheden. Of als je eerst alleen informatie toegestuurd wilt krijgen kan dat natuurlijk ook. Laat het ons weten via email of telefoon.

info@zorg-kinderboerderijtenwoude.nl

06-48107916


Jaar van opening

Wij zijn in 2019 als zorgboerderij gestart.