Zorgboerderij De Bongerd

Wie zijn we?

Wij zijn Henk, Riny en Jeroen Rutgers. Henk en Jeroen zijn de (zorg)boeren. Henk begeleid de cliŽnten voornamelijk in het werk op de boerderij. Jeroen neemt een kleiner gedeelte hiervan voor zijn rekening. Riny is de zorgboerin en werkt in deeltijd in een zorginstelling elders. Ze draagt zorg voor de administratie, de catering en begeleid deelnemers waar dit nodig is. Samen hebben we veel plezier in de omgang met deze mensen en ervaren we veel voldoening. We wonen in Sinderen in een mooie omgeving nabij Varsseveld. 


Het werk

Wij bieden een dagbestedingsplek voor: mensen met een verstandelijke handicap, mensen die lijden aan autisme of andere geestelijke beperking waardoor ze niet aan het normaale arbeids proces deel kunnen nemen. Samen werken op onze boerderij, samen verzorgen van dieren en landerijen. Veel buiten in de natuur. Alle voorkomende werkzaamheden die mogelijk zijn zullen samen met de cliŽnt gedaan worden. Kleinschaligheid heeft onze voorkeur, de cliŽnt draait mee in ons gezin.


En verder ...

Ons bedrijf bestaat uit melkvee  jongvee, landerijen. Ook vertoeven er konijntjes, een hond twee ezels, een paard, kippen, schapen en een varken. We willen ons graag verdiepen in de beperking van de cliŽnt, zodat deze, nog beter begrepen en zich dus prettiger zal voelen. We proberen van elke dag een dag te maken waarin de deelnemer mag leren en ontwikkelen. U bent van harte welkom om zonder verplichtingen nader kennis met ons te komen maken.


Jaar van opening

Wij zijn in 2001 als zorgboerderij gestart.