Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

De Hooiberg

Wie zijn we?

Wij hebben een boerderij waar we melkkoeien en kalveren houden.  De begeleiding die op de zorgboerderij nodig is wordt gegeven door de boer en begeleiding van GGzE De Boei, een instelling die een daginvulling biedt aan mensen met een psychiatrische en/of psychosociale achtergrond. Het leuke aan onze boerderij is dat we ook een inloop hebben, je kan dus ook altijd binnenlopen om zomaar een kop koffie met elkaar te drinken. Daarnaast is er op onze boerderij een voedselbank waar deelnemers van de zorgboerderij mee mogen helpen bij het samenstellen van de pakketten. Door deze belangrijke taak zijn de deelnemers geen hulp vrager meer, maar worden ze hulp bieder. Dit geeft natuurlijk een goed gevoel!


Het werk

Je draagt samen met de boer en boerin de zorg voor de werkzaamheden die gedaan moeten worden op de boerderij. Er zijn veel verschillende taken, zodat we iedereen die wil werken in en met de natuur, een prettige, zinvolle dagbesteding kunnen bieden.
Er is een keuzemogelijkheid tussen:
Het verzorgen van dieren,
Klussen rondom de boerderij,
Het helpen opzetten van een kinderboerderij,
Het helpen bij werkzaamheden die komen kijken bij de inloop.


En verder ...

Bij ons op de boerderij willen we de deelnemers de gelegenheid bieden om op eigen tempo te werken! Jij als deelnemer geeft dus aan wat je wel en niet kan, ook kun je kiezen voor de werkzaamheden die jou het meeste aanspreken. Het is ons streven om jullie een leuke en zinvolle dagbesteding te verzorgen!

Jaar van opening

Wij zijn in 2003 als zorgboerderij gestart.