Zorgboerderij De Kleine Weide

Wie zijn we?

Recreatie-zorgboerderij De Kleine Weide is een bijzonder gemengd bedrijf met kleinvee zoals alpaca's, schapen, kippen, konijnen, cavia's, katten, duiven en een voliere met vogels

 
Op het bedrijf is ook een mini-camping en 5 Bed & Brood kamers Dit ligt gescheiden van de Zorgboerderij. Zomers is het terras open voor fietsers en wandelaars die langs komen.

Achter de camping is  'nieuwe natuur' aangelegd met kikkerpoelen, rabatbosje en een boomgaard. Er staan bankjes en je kunt er heerlijk wandelen.


Het werk

Actief zijn geeft voldoening. Als het mogelijk is vinden de activiteiten buiten plaats. Buitenlucht is gezond en veroorzaakt een aangename vermoeidheid die soms wonderen doet voor de nachtrust.

  • We hebben daarom mogelijkheden gecreeerd  om u nuttig werk te laten verrichten in de groententuin, kweekkas, dierenverblijf, natuurgebied en licht onderhoud op onze naastgelegen kleine-camping. Er wordt gezaaid en geoogst. De opbrengst hiervan wordt verwerkt en daarna verkocht in de boerderij-winkel of geschikt gemaakt voor eigen gebruik.

We nemen op tijd pauze om met elkaar koffie/thee te drinken en te eten. In de goed voorziene keuken kan worden gekookt en gebakken. Dat doen we met elkaar en dat maakt het extra lekker. 

Er is een werkplaats met gereedschappen om met hout of andere materialen aan de slag te kunnen. Bezig zijn in een eigen tempo, iets maken wat zijn nut heeft, is fijn om te doen.


Beleef het boerenland leven

Er wordt niet alleen maar gewerkt. U mag alles doen maar niets moet. Niet elke dag kan de nodige energie worden opgebracht. Dan neemt u rust om eens te lezen of gewoon te zitten met uitzicht op de activiteiten en dieren rondom de boerderij.

Het uitzicht, de geuren en kleuren van de omgeving en het veranderen daarvan met het wisselen van de seizoenen, zijn om van te genieten.

Wij zijn Wim en Coby van Ginkel, boer en boerin van 'De Kleine Weide'. Onze gediplomeerde begeleiders Janny, Geertje,  Janneke, Janike en Wim  verwelkomen u graag op de zorgboerderij. Wilt u vragen stellen, ons een keer bezoeken of wellicht een dag meedoen aan de activiteiten, neem dan gerust contact met ons op. U vindt onze gegevens onder het kopje adres en contact. 


Jaar van opening

Wij zijn in 2010 als zorgboerderij gestart.