Zorgboerderij De Stelle

Wie zijn we?

Zorgboerderij De Stelle is in 2007 aangekocht, in eerste instantie als tweede locatie, om op de grote vraag naar logeeropvang in te kunnen gaan. In de loop der jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden.

Het logeren is volledig ondergebracht op de andere locatie; Stichting Ojee ADHD De Malversweie.

Op zorgboerderij De Stelle vindt u op dit moment een diversiteit aan zorg, waar wij erg trots op zijn.

- dagbesteding

- dagbesteding voor ouderen (sluit 14-09-2018)

- naschoolse opvang

- begeleid wonen

Sinds 1 januari 2013 heeft het bestuur, Linda Schippers aangewezen als locatiedirecteur. Linda is op dit moment samen met het bestuur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Samen met gediplomeerde collega's bieden wij onze deelnemers een zinvolle dagbesteding.


Het werk

Op de boerderij zijn we samen verantwoordelijk voor de taken die elke dag verdeeld worden.

Dagelijks voeren we gezamenlijk de dieren, waarbij de taken zo verdeeld worden dat iedereen iets doet wat hij of zij leuk vindt.
Iedere dag halen we bij de Jumbo de groenten die over zijn, deze groenten verdelen we over de dieren. Daarnaast krijgen de dieren ook droogvoer en hooi en moet het water gecontroleerd worden. Dit alles doen de cliŽnten aan de hand van de picto's in het voerhok. Zo leren ze om zelfstandiger te werken en krijgen ze steeds een succeservaring.

Naast de dieren hebben we nog andere wekelijks terugkerende activiteiten:
- We hebben onze eigen jamproductie, waar de cliŽnten vanaf het fruit plukken, koken en stickeren van de potjes bij betrokken zijn. Zij zijn zelfs betrokken bij de klanten die onze jam afnemen, waar zij in contact mee staan bij het uitgeven van de bestelling.

- Op het erf zelf is het hele jaar door ook genoeg te doen. We hebben onze eigen grasmaaiers, bosmaaier en snoeispullen waar de deelnemers ook mee aan de slag gaan.

- Schilderen en onderhoud

- Eigen (stukje) moestuin onderhouden

De dagbesteding ouderenzorg heeft minder fysieke activiteiten. Er is een gezellige koffietafel en veel sociaal samenzijn, actualiteiten worden elke dag besproken. De warme maaltijd met elkaar bereiden is een groot onderdeel van de dag. Hiernaast worden de deelnemers gestimuleerd naar buiten te gaan om te wandelen, fietsen op de tandem, tuinieren en fruit plukken.

Toerisme

Recreanten en toeristen zijn van harte welkom op de boerderij. Bij de entree hebben we een kleine winkel/receptie waar we onze zelfgemaakte fruitproducten verkopen; jam, dessertsaus, stoofperen en diksap.
In het zomerseizoen kunnen recreanten zelf fruit plukken (bramen, kruisbessen, rode en zwarte bessen, frambozen, kersen en pruimen). Daarnaast kan men een voertoer reserveren, dan kunnen zij een ochtend meelopen met het voeren van de dieren. Ook hebben we een leuke uitdagende skelterbaan waar een rondje over getrapt mag worden. De echte liefhebbers kunnen blijven slapen op onze minicamping.


Begeleid wonen, naschoolse opvang en crisisopvang

Begeleid wonen;


Begeleid wonen op of via Zorgboerderij de Stelle, dat kan!

Zorgboerderij de Stelle biedt begeleid wonen, zowel op locatie als op locaties buiten de zorgboerderij. Op dit moment heeft Zorgboerderij De Stelle 4 zorgwoningen op het terrein van De Stelle. Door de samenwerking met Zeeuwland is het mogelijk gemaakt om buiten de zorgboerderij zelf, ook begeleid wonen te kunnen bieden. Dit houdt in dat de begeleiders van Zorgboerderij De Stelle op locatie de woonbegeleiding aanbieden. Zij zijn hierbij 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar. Elke wooncliŽnt heeft een mentor die het eerste aanspreekpunt is voor de cliŽnt.

--------------------------------------------------------------------


Naschoolse opvang;


De naschoolse opvang is gestart met de woensdagmiddag. Inmiddels is de naschoolse opvang uitgebreid naar alle dagen van de week. Dit houdt in dat deelnemers na school op de boerderij komen en daar weer opgehaald worden door ouders/verzorgers.
Er is ook de mogelijkheid om in overleg de deelnemers thuis te brengen.

--------------------------------------------------------------------


Crisisopvang;


De kracht van Zorgboerderij De Stelle ligt ook in de crisisopvang. Op zeer korte termijn kunnen wij crisisopvang bieden voor jeugdigen die thuis of op school even vast lopen. Wij bieden de ontlasting die nodig is om uithuisplaatsing te voorkomen en om ervoor te zorgen dat jeugdigen hun onderwijs kunnen blijven volgen.


Jaar van opening

Wij zijn in 2007 als zorgboerderij gestart.