Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Boerderij Gouda, Gouda
Scorlewald, Schoorl
An 't Haog, Rijkevoort De Walsert
Zorgboerderij den Urling, Oeffelt
Stichting De Boerderij, Emmeloord

De zorgboerderij. Een formule die werkt!

Deze site geeft informatie over zorgboerderijen in Nederland.

Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorg- of hulpvraag een waardevolle dagtaak vinden.

Klik op de onderwerpen in het bovenmenu voor meer informatie over zorgboerderijen of neem eens een kijkje op de website van Federatie Landbouw en Zorg voor inhoudelijke informatie over landbouw en zorg.

Maand van de zorglandbouw - Juni 2018

Kom kijken en beleven bij de zorgboer!

Ook dit jaar vinden er in het kader van 'Maand van de Zorglandbouw' door heel Nederland open dagen plaats! Honderden zorgboeren in het gehele land zetten dan hun deuren, tuinen en stallen open. Dieren aaien, genieten van het landschap, proeven van bijzondere streekproducten en volop speelplezier voor de kinderen. Kortom, een heerlijk dagje uit op het platteland.

Beleef de sector waar mensen tot bloei komen
Op een zorgboerderij vinden mensen met een zorg- of hulpvraag een passende dagbesteding. Een zorgboerderij is een uniek concept, omdat naast het werken op een agrarisch bedrijf er voldoende ruimte, structuur en ontspanning is. Door het contact met planten, dieren, de aarde en de seizoenen komen mensen tot innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Wil je zien hoe zorgboeren een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg, kom dan naar een open dag bij een zorgboer bij u in de buurt.

Meer informatie over deelnemende boerderijen?
U kunt de adressen terugvinden op Open Dagen 2018. Noteer het daarom meteen in uw agenda en vergeet niet tegen die tijd een kijkje te nemen op deze website!


De 7 kernkwaliteiten van de Zorgboerderij

Maak kennis met de 7 helende kwaliteiten van de zorgboerderij. Of beter nog, kom eens langs. Wij komen graag met ge´nteresseerden - in welke vorm dan ook -in gesprek.

Klik hier voor de brochure!


Nieuwe film over het effect van de zorgboerderij

Hierbij maken wij u graag attent maken op de met middelen van het ministerie van VWS, gemaakte film over het effect van de zorgboerderij.

Tijdens de film geven deskundigen hun mening over de werking van de zorgboerderij.

Hierbij de link naar de film: 'Er toe doen algemeen'

https://www.youtube.com/watch?v=XcQRn9zmoog