Wenum Hoeve, Apeldoorn (Wenum)
Stichting 't Heuveleind, Zeeland
Zorgtuinderij 'de Lorr', Heide
Het Scheiend, Oirschot [Spoordonk]
Zorgboerderij 'Levensvreugde', Den Hout
Zorgboerderij Vorster Hand, Sevenum

Zorgboerderij Molenzicht

Wie zijn we?

Wij, Henri & Nelleke van der Meulen wonen samen met onze kinderen op Zorgboerderij Molenzicht onder de rook van Zwolle. Een boerderij die veel mogelijkheden biedt voor mensen die graag willen genieten van het buitenleven. Molenzicht is een boerderij die helemaal rolstoeltoegankelijk is gemaakt . Vier dagen per week zijn er veel mogelijkheden voor (arbeidsmatige) dagbesteding.
Onze deelnemers komen met heel verschillende doelstellingen meewerken op ons bedrijf, al met al een heel gezellig gebeuren.


Het werk

Naast de verzorging van het vee, het onderhoud op het erf, zijn we ook veel bezig in onze bloemenkas. De werkplaats is ook geheel aangepast en daar maken we de mooiste dingen voor onze eigen boerderijwinkel.
Per november 2011 is onze nieuwe fietsen werkplaats in gebruik genomen.

In de winterperiode houden enkele deelnemers zich ook bezig met het kloven van hout en het maken van aanmaakhout, kortom voor een ieder de mogelijkheid om te kiezen waar hij/zij graag werkt.

Verder doen we productiewerk voor aan landbouw gerelateerde bedrijven!

De kunstgroep is er op dinsdag, de bakgroep op woensdag en de creagroep op donderdag, kortom voor ieder wat wils..


En verder ...

MOLENZICHT is een plaats waar ieder ongedwongen zichzelf kan zijn, waar niet wordt gekeken naar beperkingen maar waar juist de mogelijkheden van een ieder tot ontplooiing kunnen komen.
Een stukje idealisme?......ja dat wel, maar wat zeker ook werkelijkheid is geworden.


Jaar van opening

Wij zijn in 2004 als zorgboerderij gestart.