Zorgboerderij 'Ons Verlangen' B.V.

Wie zijn we?

Eerst op de oude locatie, aan de Broekergouw 5, waar 4 generaties familie Disseldorp woonden en werkten.

Na lang wachten, maar met vol vertrouwen, zijn we in 2014 gestart op de geheel nieuwe zorglocatie aan de Broekergouw 8 in Amsterdam, Zunderdorp. Op deze locatie vindt u de stolpboerderij met schuren van de familie Kat-Disseldorp, de dagbesteding en appartementen voor bewoners met een beperking.

Sinds 2016 hebben wij een tweede locatie erbij, waar onze bewoners momenteel prachtige nieuwe chalets met 24-uurs bewonen. Naar verwachting is voor de zomer van 2017 op deze locatie de nieuwe zorgboerderij met appartementen gereed en zal ook hier een dagbestedingslocatie gerealiseerd worden.
Samen met onze hulpboeren streven wij er naar om deze twee unieke plekken volledig tot zijn recht te laten komen.


Het werk

Van maandag t/m vrijdag komen er gemiddeld 40 hulpboeren om ons te helpen bij de diverse werkzaamheden. De dagelijkse begeleiding bestaat uit 7 professionele werkbegeleiders.

Mogelijkheden, plezier en ontspanning staan centraal. Wij hebben veel verschillende werkgebieden, zodat er altijd passend werk te vinden is voor de hulpboer. Wij kijken naar wat iemand leuk vindt en waar de mogelijkheden liggen.

Op de zorgboerderij worden afwisselende werkzaamheden verricht. Wij vinden het belangrijk dat ieder op zijn eigen tempo nuttig en zinvol werk doet, buiten is, gewaardeerd wordt en de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen met ieder zijn eigen interesses.

Natuurlijk neemt het verzorgen van de dieren een belangrijke plaats in. De koeien, geiten, schapen, konijnen, paarden, varkens en kippen dienen elke dag verzorgd te worden. Elk jaargetijde is anders op de boerderij. In de lente is er bijvoorbeeld de lammerentijd waarin de maanden maart t/m mei ruim 60 lammetjes geboren worden. Hulpboeren helpen het geven van de fles aan de lammetjes. ís Zomers gaan we met zín allen samen maaien, papierprikken, onkruid trekken en boompjes uitsteken.


Wij hebben een boerderijwinkel & ijstuin Ons Verlangen

Boerderijwinkel & IJstuin Ons Verlangen bevindt zich bij Zorgboerderij Ons Verlangen, Broekergouw nr. 8 in Amsterdam-Noord.

Onze boerderijwinkel biedt een grote diversiteit aan biologische lokale en nationale producten zoals groenten, fruit, thee, sapjes, beleg en nog veel meer eerlijke producten. Tevens kunt u bij ons terecht voor vers rundvlees en lamsvlees van onze boerderij en onze eigen zuivel waaronder heerlijke biologisch ijs.

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: gesloten
woensdag: gesloten
donderdag: gesloten
vrijdag: gesloten
zaterdag: 10.00 -16.30 uur
zondag: gesloten


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.