Zorgboerderij 'Ons Verlangen' B.V.

Wie zijn we?

Eerst op de oude locatie, aan de Broekergouw 5, waar 4 generaties familie Disseldorp woonden en werkten.

Na lang wachten, maar met vol vertrouwen, zijn we in 2014 gestart op de geheel nieuwe zorglocatie aan de Broekergouw 8 in Amsterdam, Zunderdorp. Op deze locatie vindt u de stolpboerderij met schuren van de familie Kat-Disseldorp, de dagbesteding en appartementen voor bewoners met een beperking.

Sinds 2016 hebben wij een tweede locatie erbij, waar onze bewoners momenteel prachtige nieuwe chalets met 24-uurs bewonen. Naar verwachting is voor de zomer van 2017 op deze locatie de nieuwe zorgboerderij met appartementen gereed en zal ook hier een dagbestedingslocatie gerealiseerd worden.
Samen met onze hulpboeren streven wij er naar om deze twee unieke plekken volledig tot zijn recht te laten komen.


Het werk

Van maandag t/m vrijdag komen er gemiddeld 45 hulpboeren om ons te helpen bij de diverse werkzaamheden. De dagelijkse begeleiding bestaat uit 7 professionele werkbegeleiders.

Mogelijkheden, plezier en ontspanning staan centraal. Wij hebben veel verschillende werkgebieden, zodat er altijd passend werk te vinden is voor de hulpboer. Wij kijken naar wat iemand leuk vindt en waar de mogelijkheden liggen.

Op de zorgboerderij worden afwisselende werkzaamheden verricht. Wij vinden het belangrijk dat ieder op zijn eigen tempo nuttig en zinvol werk doet, buiten is, gewaardeerd wordt en de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen met ieder zijn eigen interesses.

Natuurlijk neemt het verzorgen van de dieren een belangrijke plaats in. De koeien, geiten, konijnen, paarden, varkens en kippen dienen elke dag verzorgd te worden. Elk jaargetijde is anders op de boerderij.

Ook hebben wij een eigen zuivelproductie op het erf waar de hulpboeren mee werken aan het zuivelproces. Wij maken onze eigen boerenmelk, -yoghurt, -karnemelk, - kwark, -hangop, roomboter en boerenkazen van koeien- en geitenmelk.


Wij hebben een boerderijwinkel & ijstuin Ons Verlangen

Boerderijwinkel & IJstuin Ons Verlangen bevinden zich bij Zorgboerderij Ons Verlangen, Broekergouw nr. 8b in Amsterdam-Noord.

In onze boerderijwinkel kunt u terecht voor de op de boerderij geproduceerde koeien- en geitenzuivel. U kunt er ook een kopje koffie met huisgemaakte appeltaart krijgen, en heerlijk ijs gemaakt van onze eigen melk.  Daarnaast verkopen we het hoogwaardige biologische verse vlees van onze koeien, geiten en varkens. 

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag: gesloten
woensdag: gesloten
donderdag: gesloten
vrijdag: gesloten
zaterdag: 10.00 -16.30 uur
zondag: gesloten


Jaar van opening

Wij zijn in 2014 als zorgboerderij gestart.