Zorgboerderij 't Schöttincksflier

Wie zijn we?

Zorgboerderij 't Schöttincksflier is een gemengd bedrijf met akkerbouw (consumptieaardappelen, graan en productiebos), varkenshouderij (vleesvarkens), een grote siertuin en een moestuin waarin fruitbomen en -struiken niet ontbreken.

Bij 't Schöttincksflier vindt u rust en ruimte in een mooie omgeving! U vind onze zorgboerderij tussen Ommen en Hardenberg.


Het werk

De dagelijkse bezigheden die zoal te doen zijn:
- de cliënten mogen meehelpen als er aardappels gestoken worden, deze kunnen later gesorteerd aan de aardappelsorteertafel en in zakken gedaan worden.
- wie wil, mag de moestuin helpen verzorgen.
- in de tuin zijn bezigheden te vinden zoals zaaien, planten onkruidvrij houden, maar ook bloemen plukken voor een boeket of bloemstukje. Ook de groente en het fruit kunnen ingemaakt worden. Er van snoepen kan natuurlijk ook!!
Alles mag, niets moet!


En verder ...

De meerwaarde van de zorgboerderij is dat de dagopvang aansluit bij de leefwijze van ouderen die affiniteit met de agrarische sector hebben. Het werk op de boerderij is zeer gevarieerd en nauw verbonden met het seizoen van het jaar.
Seizoensgebonden activiteiten versterken de motivatie en de betrokkenheid van de cliënten. Het agrarische werk daagt uit tot activiteit. Er gaat een positieve werking uit van het aanwezig zijn in de natuur, het verzorgen van dieren, de werkzaamheden op het erf e.d.


Jaar van opening

Wij zijn in 2001 als zorgboerderij gestart.