Zorgboerderij Wienes

Wie zijn we?

Zorgboerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf, waarbij het zorggedeelte een zeer grote rol speelt. Dagelijks zijn er mensen (met een zorgvraag) aanwezig die vol passie op de zorgboerderij bezig zijn. Naast de legkippen hebben we ook nog hobbyvee onder andere; pony’s, ezels, alpaca’s, geiten, varkens, schapen, konijnen en een hond. De hulpboeren zorgen er samen met hun begeleiding voor dat het werk op de boerderij gedaan wordt. Zij krijgen ook wat hulp van de senioren of belevingsboeren die begeleide dagopvang/dagverzorging aangeboden krijgen in de vorm van belevingsgerichte activiteiten in de sfeer van de boerderij. De drie dagen dat de senioren aanwezig zijn wordt er met hun gekookt, het liefst uit eigen tuin. We bieden ook logeren aan, in het weekend of door de week. Jong en oud is welkom, als je maar graag buiten bent.

Tevens is er op het erf een woning waar 12 mensen onder begeleiding wonen.


Het werk

Er wordt bij Zorgboerderij Wienes erg veel ondernomen. Natuurlijk bijna alle voorkomende werkzaamheden die met de legkippen te maken hebben. Er worden ook eieren ingepakt voor de Jumbo. Wat een leuk en gezellig werk is. Werk bij het hobbyvee zoals; het binnen en buiten zetten van de dieren, de stallen uitmesten en de dieren voorzien van water en voer. Maar ook het borstelen en knuffelen van de dieren is erg belangrijk. We zorgen er voor dat het bedrijf er netjes bij ligt en gaan helpen bij het sportpark, wat onze buren zijn, met onderhoud.
Ook tijdens het logeren wordt er gewerkt. De dieren moeten ook in het weekend verzorgd worden. Dit verzorgen van de dieren brengt tevens een structuur en bezigheid aan de dag. Veel buiten zijn, maar ook binnen een spelletje doen, lekker slapen na een dag ijverig bezig te zijn geweest.
Bij het wonen geniet men van de ruimte op de boerderij en alles wat er gebeurt, maar hier is ook tijd om gewoon te ontspannen en hoeft er niet altijd gewerkt te worden.


Vooral genieten

We vinden het erg belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft bij Wienes en zich veilig voelt. Alle deelnemers willen we het gevoel geven dat ze er mogen zijn en mee tellen op de boerderij. Het team heeft een grote rol in deze. 


Jaar van opening

Wij zijn in 1998 als zorgboerderij gestart.