Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

A.A.I. centrum De Klimop is een centrum waar kinderen tussen de 4 en de 18 jaar die het nodig hebben om beter te kunnen voldoen aan de eisen die door de omgeving aan hen worden gesteld door ons met hulp van onze paarden en honden worden gestimuleerd om zelf naar oplossingen te zoeken voor de problemen die ze ondervinden.

Werk

Bij ons op de Klimop helpen onze paarden en honden ons om kinderen die het nodig hebben om beter te kunnen functioneren zich verder te ontwikkelen.

Dat beter functioneren kan op sociaal-emotioneel, cognitief, motorisch, sensorisch gebied zijn of op het gebied van zelfredzaamheid.

Een voorbeeld van een doel op sociaal-emotioneel gebied is: "Het kind is in staat om tenminste 1x per week "STOP" te zeggen tegen kinderen die hem pesten op het schoolplein". Het kind leert op verschillende manieren om een stappend, dravend of galopperend te stoppen. Deze technieken kan het kind ook toepassen op het schoolplein.

Wanneer kinderen het nodig hebben om op cognitief gebied beter te functioneren, laten we ze óp een stappend paard de cognitieve taken doen waar ze zo'n moeite mee hebben, bijvoorbeeld een kind met dyslexie laten lezen op een paard (met verbluffend resultaat!).

Kinderen die motorische problemen hebben kunnen erg geholpen zijn met spelen en rennen met de honden of oefeningen doen met en op het paard. En als een kind moet leren om veters te strikken, dan oefenen we dat ook op het paard en later om de hals van de hond. De dieren maken de oefeningen leuk!

Bijzonderheden

Bent U nieuwsgierig geworden hoe onze dieren de kinderen helpen om oplossingen te vinden voor hun problemen, zodat de kinderen zich beter kunnen ontwikkelen? Neem dan een kijkje op onze website: www.aaicentrumdeklimop.nl

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2004

Aangesloten bij

  • ZLTO

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl