Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Asselterhof is een gepachte, monumentale hoeve in een idyllisch landschap. Zorgboerderij Asselterhof en omgeving is een beschermd dorpsgezicht.

Naast zoogkoeien en schapen zijn er op het bedrijf ook paarden, honden, katten, kippen en konijnen aanwezig.

Wij, Ton en Germa Dings, wonen samen met onze kinderen, Erik en Laura, op de Asselterhof in Asselt, een klein dorpje in de gemeente Swalmen.

Werk

Op de sfeervolle Limburgse hoeve bieden wij sinds 1997 begeleiding bij een zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap.

De hulpboeren zijn voornamelijk bezig met de verzorging van al het vee, zoals voeren, strooien van de stallen en uitmesten. Maar daarnaast zijn er ook andere bezigheden zoals onderhoud aan gebouwen en erf. Verwerken van fruit en groente en bakken van wafels en vlaaien zijn ook activiteiten die op de Asselterhof gedaan worden. De moestuin, dahliatuin en siertuin worden ook met de hulpboeren samen onderhouden.

Bijzonderheden

Op de Asselterhof is een dahliatuin. Mensen uit het dorp kunnen een bloemabonnement nemen om in het bloeiseizoen wekelijks verzekerd te zijn van een mooie bos dahlia's.

 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

1997

Aangesloten bij

  • LLTB

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl