Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Aventurijn Zorg is gestart in februari 2010.

De zorgboerderij heet: 'Hof van Schokland' 

Onze boerderij staat op een prachtig plekje op Unesco werelderfgoed Schokland. Hier zijn we dan ook best wel een beetje trots op!

Alle deelnemers worden begeleid door een opgeleid team van bevlogen mensen die samen met alle deelnemers het verschil willen maken! Het team wordt geleid door Marjan de Smit.

 

Werk

Hof van Schokland biedt veel verschillende werkzaamheden aan:

Dagbesteding
Op onze boerderij is altijd wat te doen! We vinden het belangrijk om met elkaar de handen uit de mouwen te steken, het buitenleven te beleven, en te genieten van de natuur en van elkaar zodat we met een voldaan en trots gevoel naar huis kunnen gaan.

Enkele werkzaamheden/activiteiten zijn:

 • Het verzorgen van de dieren,
 • Werken in onze pluk- en groentetuin,
 • Bloemen verzorgen in de pluktuin,
 • Klussen in de timmerwerkplaats,
 • Creatief bezig zijn in ons atelier,
 • Werken in ons restaurant.
 • Werkzaamheden doen voor Flevo Landschap rondom Schokland,
 • Schuttingen vlechten van wilgentenen,
 • Werken i.o.v. BioRomeo,
 • Wandelen over Schokland.

Op de boerderij wonen enkele kleine dieren. Het verzorgen van de dieren is daarom een belangrijke maar ook leuke taak.
Naast de dieren hebben we een tuin en kweken daarin onze eigen groente en fruit. Deze worden verkocht of gebruiken we voor eigen consumptie in de zorgwoning of het restaurant.
In een deel van de tuin hebben we ook een prachtige pluktuin, waar bezoekers zelf hun eigen boeket kunnen plukken en samenstellen.
In de timmerwerkplaats maken we veel mooie producten voor de verkoop. We verkopen ook zelfgemaakte schuttingen van wilgentakken. Daarnaast maken we ook decoratieve producten voor in en om het huis.
In het restaurant bedienen we onze gasten. Zo maken we onder andere lekkere ovenverse 'Schokker appelgebakjes' en hebben we een kleine lunchkaart met enkele overheerlijke vers belegde broodjes.

BioRomeo
In samenwerking met BioRomeo (een lokaal initiatief van diverse boeren uit de Noordoostpolder om samen een breed assortiment biologische groenten en fruit te leveren) verwerken we landbouwproducten die geleverd gaan worden aan verschillende restaurants en voedselcoöperaties.

ANWB Gastvrij Plus
Ook bieden wij de mogelijkheid voor fietsers om gebruik te maken van onze gastvrijheid. Hof van Schokland is een “ANWB Gastvrij Plus ” locatie, waar fietsers van harte welkom zijn om even af te stappen voor de koffie, de lunch of om iets te bezichtigen. Maar ook om alleen een kleine reparatie aan hun fiets uit te voeren, de accu even op te laden of te schuilen voor de regen.

Wonen:
Op 26 september 2015 heeft Aventurijn Zorg een nieuwe woonlocatie geopend. 

Midden in het kleine, rustige dorpje Bant (Noordoostpolder) staat een omgebouwde kerk die wij de naam “Hof van Bant” hebben gegeven. In onze zorgwoning bieden wij 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg aan zes cliënten (18+) met uiteenlopende problematiek (LV, LVG en ASS)

Appartementen
In de kerk zijn drie appartementen gecreëerd die ook alle drie bewoond worden. De appartementen hebben een eigen kleine keuken, een slaapkamer en een woonkamer. In totaal wonen er dus negen cliënten in Hof van Bant. Ook voor de drie bewoners van de appartementen is 24 uur per dag op de zorgwoning begeleiding aanwezig.
De kerkzaal doet nu dienst als activiteitenruimte maar we willen graag in de toekomst er samen met de gemeente en de bewoners van Bant er een ontmoetings- vergaderruimte van maken.

Aventurijn, daar waar je thuis mag zijn
We vinden het belangrijk om de jongeren op te vangen en te begeleiden in een huiselijke sfeer. Deze sfeer kan mee helpen om jezelf echt thuis te voelen. In het weekend trekken we er regelmatig op uit om gezamenlijk leuke maar ook leerzame activiteiten te ondernemen. In de zorgwoning streven we naar rust, regelmaat en een huiselijke sfeer.

Wilt u meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan u graag te woord.

Graag tot ziens bij 'Aventurijn Zorg'

Bijzonderheden

De doelgroep die bij Aventurijn (groeps)wonen en dagbesteding kan krijgen bestaat uit:

 • Jongvolwassenen met (L)VB. Bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en zwakbegaafdheid is er veelal sprake van leerachterstanden, van problemen met het begrijpen van taal, met sociale vaardigheden en met alledaagse praktische vaardigheden, zoals het regelen van bankzaken.
 • Jongvolwassenen met ASS. ASS is de afkorting voor Autisme Spectrum Stoornis. Het is een verzamelbegrip voor verschillende vormen van autisme (PDD-NOS, Asperger, RETT, ODD, MCDD). Mensen met ASS hebben een afwijking in de bouw van de hersenen, waardoor zij meer moeite hebben om structuur in hun leven te brengen en ze hebben moeite met inschatten van sociale interacties.
 • Gedrag- ontwikkelingsstoornissen (vaak in samenhang met ASS) . Een ontwikkelingsstoornis is een lichamelijke of psychische aandoening, waardoor de ontwikkeling anders verloopt dan die van de meeste mensen. Vaak zijn leerproblemen het gevolg, soms ook gedragsproblemen.

AVENTURIJN  daar, waar je thuis mag zijn!

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2010

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZIG

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl