Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Hallo, wij zijn Janneke en Arjan Geenen.

Samen met onze 3 kindjes wonen en werken wij op het prachtige landgoed Ten Vorsel tussen bos en weiden en toch dicht bij het dorp Bladel.

Wij genieten ervan onze boerderij te kunnen delen met mensen met een (verstandelijke en of psychische) beperking, die net zoals ieder ander, geschikt werk wil hebben en daarvoor gewaardeerd wil worden! 

Het melkveebedrijf en de zorgtak zijn met elkaar verweven; dat maakt ons een zorgboerderij. Er zijn 135 koeien en kalveren, 2 paarden en gezellig kleinvee om te verzorgen. Daarnaast werken we op het landgoed in de natuur, zoals in onze moestuin, in het bos en helpen en werken we bij buurtgenoten.

We verbouwen eigen groenten die mee naar huis gaan en maken ook jam of andere lekkere dingen van eigen fruit en groente.

De arbeid geeft mentale en fysieke 'ontlading' en het is leerzaam om alleen en in een groep te functioneren. Het is leuk om te leren over de verzorging van de dieren, uitdagingen te vinden in wat je nog niet kan en daarna anderen te laten delen in jouw kennis. Daarom geven we ook vaak rondleidingen samen met de hulpboeren.

Ook worden verjaardagen en feestdagen uitgebreid gevierd.

Het begeleidend en enthousiaste team bestaat uit de eigenaresse, Janneke, 7 personeelsleden, twee vrijwilligers en stagiaires/leerlingen.

Zorgboerderij "Bij de Pinken" werkt met een eigen visie die uitgebreid vermeld staat op onze website.

Veiligheid, positiviteit, de hulpvragen van de mensen, persoonlijke voorwaarden en het benadrukken van de mogelijkheden staan boven aan. Daarom krijgt iedereen eigen taken, verantwoordelijkheden (bijv. een eigen verzorgkalfje!) en vervult hiermee een speciale rol binnen het bedrijf. Er is (weer) een werkritme/dagritme, structuur, voorspelbaarheid en een eigen plek!

De hulpboeren, zoals we de clienten graag noemen, worden een of meerdere dagen begeleid in de werkzaamheden die er zijn. Ieder heeft een persoonlijk 'menu' waaruit gekozen wordt voor taken die goed passend zijn, die men goed kan maar vooral ook leuk vindt. Er wordt niet veel 'gevraagd' en er is geen werkdruk.

De resulaten en groei zijn des te groter! Het gaat er in dit alles om om het opdoen van succes ervaringen! Van werkdruk en overvraging is nog nooit iemand beter geworden.

Er worden (als dat gewenst is) doelen gesteld, er wordt op gerapporteerd en geevalueerd (ook met thuis). Er zijn doelen op praktisch gebied, zoals het behalen van een certificaat voor bijv. dierverzorging, het kunnen assisteren bij een koe-bevalling of zelfs werken aan een traktor-rijbewijs!

Doelen op sociaal/agogisch gebied zijn er ook, zoals leren om gaan met je handicap, kwaliteiten leren herkennen etc.

Naast veel ruimte voor 1 op 1 gesprekken met de begeleiders is er nu ook met psycho-educatie gestart. Hierin worden verschillende thema's behandeld dmv gesprekken en spelmateriaal, gesprekken alleen en in een vertrouwde groep.

We werken hier met en voor elkaar en zijn er trots op wat we samen met elkaar allemaal hebben bereikt op het bedrijf!

Wij zijn een zorgboerderij met een therapeutisch klimaat waarin je leert zien wat je kan en wat je nodig hebt en hoe je dit moet toepassen in de praktijk. Het vergroot je zelfbeeld door het respect voor de ander, de gelijkwaardigheid en door de positieve sfeer kan iedereen zichzelf zijn of worden en voelt iedereen zich welkom!

Werk

Onze hulpboeren leveren een belangrijke bijdrage op ons bedrijf. Iedereen wordt professioneel begeleid in een eigen dagprogramma waarin taken/activiteiten staan die helemaal zijn afgestemd op de persoon. (denk aan: tempo, niveau, capaciteiten) Verder is er een balans gecreëerd tussen inspanning en rust.

We verzorgen de dieren (koeien, kalfjes, paarden, poezen, schapen, geiten, konijnen!), er is seizoenswerk. Dit alles geeft plezier, kennis en ontlading. Door succeservaringen groeien onze hulpboeren in hun zelfbeeld.

Bijzonderheden

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website www.zorgboerderijbijdepinken.nl voor meer uitgebreide informatie of breng een bezoekje aan onze zorgboerderij zelf!

Voor vragen of inlichtingen mag u ons natuurlijk ook altijd bellen. Zie hiervoor het tabblad “adres & contact”. Maar... mocht u nu al nieuwsgierig zijn dan kunt u via 3 webcams live rondneuzen op onze boerderij.

Tot ziens! Groeten van het team van "Bij de Pinken".

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 25-03-2021

Gestart in

2006

Aangesloten bij

 • ZLTO

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Volwassenen

Soort zorg

 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl