Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De boerderij van Lenie en Arie Bogaard is een heel gewone boerderij met koeien, jongvee en natuurbeheer.
Naast het normale boerenwerk bieden we op kleine schaal (logeer-) opvang bieden aan enkele kinderen met een leerachterstand, (lichte) verstandelijke en/of sociale beperking. Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden voor volwassenen die die werkervaring willen opdoen en/of nuttig bezig willen zijn om zo de de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Ze willen een stabiele, veilige woonomgeving bieden waar de zorgvrager zich geborgen voelt en waar hij zichzelf kan zijn. In het jaar 2008 zijn we gestart met weekend-opvang van een jongen één keer in de 4 weken. Dit voldeed aan de verwachting en gaf voor allen meerwaarde. Ons gezin heeft een christelijke identiteit, dit geeft voor ons een extra inspiratie om zorg te bieden. In 2012 hebben we een open dag gehouden voor mensen met belangstelling voor onze stal en/of onze zorgboerderij. Kijk op Youtube op Bogaard open dag 30 juni of knip en plak de link hieronder.

http://www.youtube.com/watch?v=oeyi6KvA5RI

Werk

Op de boerderij komen de volgende werkzaamheden voor:

Landbouwkundige werkzaamheden, o.a. de verzorging en voeren van het vee, meehelpen en/of meegaan bij het land- en trekker werk.

Onderhoud van het erf en de moestuin, verzorging van kleine huisdieren. Soms kan er geassisteerd worden bij het repareren en opknappen van machines of rijwielen. Ook wordt er nogal eens klein onderhoud uitgevoerd, waarbij geassisteerd kan worden. Ook  kan er huishoudelijk werk worden verricht. Voor de begeleiding worden indien nodig een extra vrijwilliger ingeschakeld.

Bijzonderheden

Kijk ook eens op www.zorgboerenzuidholland.nl

Zij zorgen voor een vriendelijke en professionele begeleiding van u en ons. Bij belangstelling  voor onze zorgboerderij kunt u contact met hen opnemen. Thera de jong verzorgt de eventuele plaatsing en kan u vertellen hoe het zit met wachtlijsten.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl