Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Boerderij de Boterbloem biedt kinderopvang, buitenschoolse opvang (BSO) en dag(deel)besteding op de zorgboerderij aan.

Genieten van de ruimte en rust op de boerderij, samen zorgen voor de dieren en gezellig bezig zijn met elkaar. Dat is wat Boerderij de Boterbloem hoog in het vaandel heeft staan!

Zorgboerderij
Boerderij de Boterbloem biedt dag(deel)besteding aan, aan kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar oud met een autistische stoornis, syndroom van down, ADHD, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of een verstandelijke beperking. Wij bieden hen een gezellige, zinvolle en ontspannen dag(deel)besteding aan. Dit kan betaald worden uit het PGB-budget, zorg in natura de Jeugdwet of de WLZ.

De zorgboerderij is zes dagen per week geopend. Buiten schoolvakanties bieden wij van maandag-vrijdag dagdeelbesteding aan na schooltijd. 

In schoolvakanties bieden wij dag(deel)besteding aan van 9:30-13:00 uur of van 9:30-16:30 uur.

Op zaterdag bieden wij in drie groepen van 9:30-16.30 dag(deel)besteding aan. 

In overleg is het mogelijk om onder schooltijd uw kind op te vangen. 

In de bouwvak tijdens de zomervakantie en de week tussen Kerst en Oud&Nieuw is de zorgboerderij gesloten.

Ambulante thuisbegeleiding/individuele begeleiding

Tevens bieden wij individuele begeleiding en ambulante thuisbegeleiding aan. De vorm en frequentie hiervan kan in overleg worden besproken.

 

Werk

Het werk op Boerderij de Boterbloem
Iedere dag beginnen wij met het voeren en verzorgen van de dieren en planten op de boerderij.

Boerderij de Boterbloem heeft  twee paarden (Kelly en Elliot) één kleine pony (Janneke), één ezel (Kobus), één muildier (Moos), één schaap (Trudy), één Mini-koe (Janno), katten, konijnen, cavia’s, kippen, kalkoenen, en eenden. 

Alle dieren zijn dolblij wanneer ze geknuffeld en geborsteld worden. En natuurlijk vinden de dieren een schoon hok of stal ook erg fijn. Daarnaast worden de dieren gevoerd, worden er eieren geraapt en wordt er onder begeleiding paardgereden.

Tevens hebben wij een moestuin waarvoor gezorgd kan worden; fruit, groente en bloemen. Met de gewassen die wij uit de moestuin oogsten kunnen wij koken, bakken, bloemschikken enz.

Lekker buiten spelen
Op Boerderij de Boterbloem vinden wij het erg belangrijk dat alle kinderen heerlijk buiten kunnen spelen; spelletjes spelen, voetballen, crossen met de skelters, hutten bouwen, schommelen, in de grote zandbak spelen, trampoline springen of spelen in de speeltuin van Boerderij de Boterbloem met zand/water tafel, kabelbaan, airtrampoline, glijbaan, klimcircuit en nestschommel!


Activiteiten
Naast het werken op de boerderij en het buiten spelen, doen wij ook graag creatieve dingen zoals; Hutten bouwen, knutselen, bakken en koken. Wij hebben op iedere groep een keuken waar wij dit samen kunnen doen.

Zaterdags hebben wij de mogelijkheid om samen met de kinderen op een uitje te gaan. Wij gaan dan bijvoorbeeld met de kinderen naar het bos, de gesteentetuin, beklimmen de poldertoren, gaan naar de winkel, bezoeken een open dag van bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Kortom te veel om op te noemen en voor ieder wat wils!

Bijzonderheden

Laatst bijgewerkt: 02-10-2023

Gestart in

2008

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboerderijen Flevoland

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Kinderen
 • Jongeren

Soort zorg

 • Dagbesteding
 • Vakantie- en weekendopvang

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Activiteiten

 • Verzorging dieren
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl