Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Boerderij Prins

Boerderij Prins geeft mensen de mogelijkheid om op de boerderij zijn of haar eigen kwaliteiten te ontdekken en/ of verder te ontwikkelen. Het benutten van eigen kwaliteiten vergroot de eigenwaarde en het zelfvertrouwen waardoor een opening ontstaat om mee te doen in de maatschappij. Soms lukt het zelfs om te werken tegen een bepaalde loonwaarde.

'Natuurlijk in zorg’ is hierbij ons motto. Hiermee doelen wij op onze natuurlijke werkwijze: open, oprecht en puur in onze handelen. Daarnaast heeft ons motto betrekking op de natuurlijke omgeving waarin wij werken: een open ruimte met veel planten en dieren.

Vanuit de overtuiging dat ieder mens uniek is, werken wij vanzelfsprekend vraaggestuurd. De wensen, behoeften en mogelijkheden van het individu zijn leidend voor ons handelen.

Boerderij Prins heeft een locatie in Veenhuizen, Donderen en Zuidvelde.

 

Locatie Fleddervoort in Veenhuizen

Locatie Fleddervoort is een kleinschalige woongroep van maximaal 6 bewoners. De bewoners hebben ieder een eigen studio met een kitchinette, een woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer.
Daarnaast is er een gezamenlijke keuken, woonruimte, wasruimte en tuin. Dagelijks wordt met de bewoners gekookt en gezamenlijk gegeten.

 

Onze doelgroep

Iedere (jong) volwassene die de behoefte heeft aan een veilige omgeving, waarin zowel ruimte is voor het benutten van eigen kwaliteiten als voor eventuele beperkingen, is welkom op Boerderij Prins. Of er nu sprake is van een verstandelijke beperking, autisme, een burn out of psychiatrische of psychosociale problemen, bij voldoende aandacht voor wat goed gaat worden kwaliteiten altijd zichtbaar.

 

Onze missie

Het is onze missie om iedereen de mogelijkheid te geven om mee toe doen in de maatschappij. Ieder op het niveau dat past bij zijn of haar wensen, behoeften en mogelijkheden.

Werk

Woonbegeleiding

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is het van belang dat thuis alles op orde is. Daarom is de woongroep in Fleddervoort opgericht waar 6 bewoners elk in een eigen studio wonen. Op Fleddervoort is een beheerdersgezin aanwezig, waardoor er 24 uur per dag begeleiding nabij is. Overdag gaan de bewoners naar een van de dagbestedingslocaties in Donderen of Zuidvelde.

Naast de woongroep in Fleddervoort biedt Boerderij Prins ook begeleiding in de thuissituatie. Ambulante begeleiding heet dat. Vanuit de netwerkmethodiek wordt ondersteuning georganiseerd vanuit het eigen netwerk. De professional komt daardoor meer aan de zijlijn te staan en de zelfredzaamheid wordt vergroot.

 

Ons werkaanbod

Op de locaties in Zuidvelde en Donderen kunnen deelnemers kiezen uit verschillende soorten ‘boerderijwerk’:
- het verzorgen van de dieren (paarden, schapen, koeien, konijnen en andere dieren)
- het werken met planten (verbouwen van groenten, hovenierswerk, hooien, kweken van siergrassen)

- het werken in de houtwerkplaats (plantenbakken, vogelhuisjes, meubels maken en opknappen)
- het runnen van het huishouden (verzorgen van de lunch, boodschappen doen)

Daarnaast is er ruimte voor andere activiteiten:
- creatief werken (tekenen, schilderen, werken met stof)
- sporten en bewegen (wandelen, fietsen, paardrijden)

- in de winkel werken (verkopen nieuwe, vintage en eigen gemaakte spullen)

Bijzonderheden

Team Boerderij Prins

Hugo Prins en Ina Wiglema zijn de oprichters van Boerderij Prins. Beide hebben een ruime ervaring in de zorg en zijn agogische geschoold op HBO-niveau.

Ina Prins geeft leiding aan het team van locatie Zuidvelde.
Luuk Prins geeft leiding aan het team van locatie Donderen.
Eline Prins geeft leiding aan het team van locatie Veenhuizen en aan het team dat de ambulante begeleiding doet.

Zij worden bijgestaan door goed geschoolde medewerkers die elk hun eigen specialisatie hebben 5 HBO's en 1 HBO-er in opleiding, 14 begeleiders met een MBO 4 opleiding, 3 begeleiders met een MBO 3 opleiding en 1 MBO 3 in opleiding, en daarnaast nog 4 MBO'ers die werken in ondersteundende functies. 

Daarnaast werken er verschillende vrijwilligers en stagiaires mee op de boerderij ter ondersteuning van het vaste team van medewerkers.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 09-11-2020

Gestart in

2015

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • NAH (niet aangeboren hersenletsell)

Leeftijd

 • Volwassenen
 • Ouderen

Soort zorg

 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Koken
 • Klussen/onderhoud

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • ZIN, Zorg in Natura

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer
 • Bereikbaar met openbaar vervoer, een bushalte binnen 250 meter

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl