Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Betty en Cor en doen de dagelijkse werkzaamheden op de zorgboerderij aan de Baarsdorpermeer 26 samen met onze jongste zoon Koen die het leeuwendeel van de boerderijwerkzaamheden voor zijn rekening neemt.
Onze deelnemers en wij verzorgen de koeien en schapen het hele jaar door. Er wordt gevoerd, uitgemest, gemolken en er wordt nieuw leven geboren.
Het voer wordt van het eigen land gewonnen en opgehaald  en in de eigen silo's ingekuild of in grote balen geperst. De koeien en schapen grazen zo veel mogelijk buiten in het weiland van het malse gras.
Wij hebben ook twee honden op het erf rondlopen voor de gezelligheid en bewaking natuurlijk. De kinderen vinden het prachtig om ze te zien spelen en waken over hen en ons.

Werk

Als je wilt mag je meewerken met het voeren, uitmesten en natuurlijk het assisteren bij het geboren worden van een kalfje.

Vind je het leuk om dat te doen dan ben je welkom bij ons. We gaan je begeleiden zodat je je thuis voelt tussen de dieren en natuurlijk bij ons.

Zie jij je zelf al lopen tussen de lammetjes die springen in de wei of in de stal bij de koeien die natuurlijk ook in de zomer buiten lopen te grazen van het malse gras, neem dan eens even contact op met ons.

Of misschien vind je trekkers en machines wel leuk om mee te werken. Als je een trekkerrijbewijs hebt ben je ook van harte welkom. Maar ook als je jonger bent en je wilt meerijden bij ons op de trekker. Mocht je zelf je trekkerrijbewijs willen halen is dat ook mogelijk bij ons middels een voorstudie. Als je alles onder de knie hebt kan je zo je rijbewijs gaan halen bij een rijschool Zeg het maar! Wij staan er voor open.

Bijzonderheden

Onze traditionele loopstal met emissie arme vloer en de gemeenschappelijke kantineruimte om in de pauzes met z'n allen gezellig met ons de lunch te kunnen gebruiken met een kopje koffie, thee of een beker koeienmelk is een gezellige samenvoeging van zorg en koeiengedoe.  De oude loopstal is omgetoverd tot een werkplaats waar we in de winter ook werkzaamheden kunnen verrichten als het buiten slecht weer is. Tevens zijn daar een schapenverblijf en een kalverenstal gerealiseerd zodat deze dieren ook voldoende de ruimte hebben. Het gebouw is flexibel in te delen en aan te passen naar de wensen van de groep dus als je iets wilt bij ons kunnen wij daar ruimte voor maken.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

1998

Aangesloten bij

  • Stichting Landzijde

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl