Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Wij zijn Ans Herder en Vincent Doedens.
We zijn een buurt(zorg)boerderij begonnen in de boerderij van de fam. Tijs aan de Heuvelweg in Luttenberg. We bieden dagbesteding en ondersteuning aan kwetsbare burgers. Mensen met psychische problematiek, mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger, mantelzorgondersteuning, lotgenotengroepen en in het bijzonder aan jonge mensen met een vorm van dementie.

We hebben kennis en ervaring op het gebied van dementie, psychiatrie en mantelzorgondersteuning.

Werk

De activiteiten die op de boerderij plaats vinden kunnen bestaan uit alle voorkomende werkzaamheden op een boerderij, zoals het helpen in de (biologische) tuin en de kas, werken in de bloemen pluktuin,  diverse soorten klussen, maar ook activerende activiteiten (zoals een wandelgroep) en creatieve activiteiten (bijv. i-pad-les, schilderen en muziek) binnen in de boerderij.

Bijzonderheden

Op de boerderij is er een ruim aanbod aan dagbesteding en is er de mogelijkheid om tot rust te komen, voor beleving, maar vooral voor activering. Er wordt een ‘passend’ programma gezocht, waarbij de burger optimaal tot zijn/haar recht kan komen. Niet de beperking staat centraal maar de mogelijkheden. Er wordt veel aandacht geschonken aan gezelligheid, het samen zijn, wandelen en individuele interesses.  Zo wordt voorkomen dat de burger in een sociaal isolement raakt.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2015

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Overijsel

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl