Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Calidad bestaat uit drie locaties. Twee van deze locaties zijn gelegen in een landelijke omgeving (+/- 3 km. van de zeedijk), aan de noordzijde van Uithuizen, en een locatie die is gelegen in het dorp Uithuizen.

U vindt bij ons aangepaste woonbegeleiding, dagbesteding en ambulante begeleiding voor een brede doelgroep. 

Werk

Woonbegeleiding

Wij bieden een fijne woon- en leefruimte aan jongeren, jong volwassenen en volwassenen die ondersteuning nodig hebben in het dagelijkse leven. Het wonen is bedoeld voor een brede doelgroep (uitgezonderd verslavingsproblematiek). Doordat wij met zeer diverse leeftijden werken hebben wij drie woongroepen 

Wonen op een manege

Aan de Oude Dijk in Uithuizen is er plaats voor 8 (jong) volwassenen. Een gedeelte van onze manege is verbouwd tot een verzorgde en gezellige woonruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich 7 slaap/zitkamers met vaste wastafel die naar eigen smaak ingericht kunnen worden. Op de begane grond is een slaapkamer met eigen badkamer. De riante, sfeervolle ingerichte keuken/woonkamer is voor algemeen gebruik.

Calidad Kids

Calidad Kids Oude Dijk is de woongroep voor kinderen en jongeren tot maximaal 12 jaar. We hebben plek voor 9 kinderen die allemaal hun eigen kamer hebben. We bieden hier een veilige plek met veel speel- en ontplooiingsmogelijkheden. 

Aan de Menkema's Uiterdijk in Uithuizen hebben wij plek voor acht kinderen die gebaat zijn aan rust en regelmaat. Ook hier staat veiligheid met veel speelmogelijkheden centraal.

Zelfstandig wonen  

Kun je zelfstandig wonen maar heb je toch af en toe hulp nodig? Calidad heeft zo'n plek voor je,  midden in het centrum of bij Calidad op eht erf bij de appartementen; De Schuur. Je woont alleen, maar je krijgt hulp wanneer je die nodig hebt. 

Ambulant

Bij Calidad bieden we naast wonen en werken ook op vele andere vlakken zorg aan. Zo kun je bij ons onder andere begeleiding krijgen bij zelfstandig wonen en ontwikkelen van zelfredzaamheid, hulp met of op school, of bijvoorbeeld bij het onderhouden van het netwerk. 

Dagbesteding

Wij bieden zowel ondersteunende als activerende begeleiding. In een kleinschalige en gezellige sfeer. Er kan gewerkt worden met individuele programma’s welke aansluiten bij de wensen, mogelijkheden en kansen van de deelnemers. Kleinschaligheid geeft overzicht, structuur en veiligheid. Wij bieden een plek waar verschillende activiteiten worden aangeboden. Rekening houdend met de verschillende seizoenen en ieders kwaliteiten voeren wij o.a. de volgende werkzaamheden met elkaar uit:

- Dieren voeren, verzorgen en uitmesten
- Werken in de moestuin, boomgaard, bloementuin en in de kas
- Onderhoudswerkzaamheden
- Verzorging van en omgang met paarden
- Huishoudelijke taken
- Afwisseling van inspanning en ontspanning
- Creatieve activiteiten
 

Manege  

Wij bieden begeleiding bij de verzorging van en in de omgang met paarden.

Bijzonderheden

Wij bieden zorg in een huiselijke sfeer waarbij niet alleen rekening gehouden wordt met de beperkingen van onze bewoners, maar juist ingezet wordt op de ontwikkeling van hun mogelijkheden. Wij bieden een veilige plek waar mensen zich op hun gemak voelen en voldoende ontplooiingsmogelijkheden hebben. Wij bieden cliënten ondersteuning, maar willen hen ook ervaring laten opdoen. Dit is een belangrijk principe voor het wonen en werken bij Calidad.
 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 04-01-2023

Gestart in

2006

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking

Leeftijd

 • Kinderen
 • Jongeren
 • Volwassenen

Soort zorg

 • Leren
 • Werken
 • Dagbesteding
 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Kwaliteitssysteem

 • ISO 9001:2015

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document