Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Mijn naam is Ingeborg Tromp en ik woon samen met Danny in Herwijnen. Wij houden allebei van dieren, vandaar dat we ook genoeg dieren hier rond hebben lopen.

In ben toen ik 14 jaar was begonnen met vrijwilligerswerk op een dagopvang voor kindjes met een beperking. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik de opleiding ben gaan volgen. Eerst heb ik SPW niveau 3 gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een woonvoorziening voor verstandelijk beperkte mensen. Nadat ik deze opleiding heb afgerond, ben ik verder gaan leren voor MMZ niveau 4. Tijdens deze opleiding heb ik op een woonvoorziening voor verstandelijk/meervoudig beperkte mensen gewerkt en ging ik 1 dag in de week naar school.

Na de opleiding ben ik in Leerdam op een woonvoorziening voor verstandelijk/ meervoudig beperkte mensen gaan werken, daar heb ik 8 jaar met veel plezier gewerkt. Daarna kwam er een nieuwe uitdaging in mijn gedachten voorbij…. een eigen dagbesteding opstarten!

 

Mijn hobby’s?
Ik rij al vanaf kinds af aan paard. Vandaar dat er ook paarden aanwezig zijn op de dagbesteding. Het liefst rij ik lekker in het bos of door de polder of ga ik even op pad met de pony voor de kar. Erg leuk om te doen. Geregeld ga ik met de honden een flink eind wandelen. Lekker in het bos, even uitwaaien!

Werk

De dagindeling wordt zo gemaakt, dat alles met elkaar wordt afgewisseld. Dieren verzorgen, in de moestuin werken, afgewisseld met klussen in de wijk of in de kantine. Bij erg slecht weer worden er binnen activiteiten gedaan. In de kantine is er voldoende ruimte om lekker creatief aan de slag te gaan. Voor de liefhebbers voor koken en bakken, hebben we een vrijwilligster die het leuk vindt om lekkere gerechten te maken, samen met de cliënten die dat willen.

Bijzonderheden

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 27-10-2020

Gestart in

2020

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Problematiek of beperking

  • Verstandelijke beperking
  • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking

Leeftijd

  • Volwassenen

Soort zorg

  • Dagbesteding

Soort begeleiding

  • Groepsbegeleiding

Activiteiten

  • Verzorging dieren
  • Creatief

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Privacyverklaring

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl