Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Hallo allemaal, Wij zijn Adwiek Janssen en Tom van Raaij en wij zijn een startende kleinschalige zorgboerderij in Linden. Tom heeft de opleiding SPW 4 activiteitenbegeleiding gedaan en de nodige ervaring opgedaan bij zorgboerderijen in de regio's. Adwiek runt al jaren het boeren bedrijf en heeft de nodige cursussen gedaan met betrekking op de zorg. Wij bieden zorg op maat voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Wij proberen aan ieder zijn behoefte te voldoen.

Werk

Het aanbod op zorgboerderij De Twee Linden is heel divers. Hierbij een aantal voorbeelden die er gedaan worden op de boerderij. - Verzorgen kleinvee zoals koeien, kalveren en schapen - Het telen van tuinbouwproducten zoals prei, sla, pompoenen, bloemen, planten - het onderhouden van tuin en erf - Klein onderhoud aan machines - Snoei en snipperwerkzaamheden Ook vinden we het leuk om bij goed weer met de cliënten iets leuks te ondernemen denk hierbij aan fietsen door de bossen of varen met onze eigen boot over de kraaijenbergse plassen.

Bijzonderheden

Visie Zorgboerderij De Twee Linden is een kleinschalige zorgboerderij waarbij de cliënt centraal staat. Wij hebben respect en persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. Ons motto is om binnen een veilige omgeving het beste uit cliënten te halen en hun talenten aan te spreken. We zijn positief en laten cliënten succeservaringen opdoen. Elke cliënt heeft een persoonlijk zorgdossier waarmee we het welzijn van de cliënt in het oog houden. We proberen iedereen te activeren en te stimuleren. De cliënten worden zoveel mogelijk betrokken bij de werkzaamheden op de boerderij. Het aanbod is divers, van het voeren van de koeien en schapen tot het meehelpen in de moestuin. Productie is echter niet van belang op zorgboerderij De Twee Linden. Door deze insteek, en in combinatie met de rustige ligging van onze zorgboerderij, maakt dit De Twee Linden uitermate geschikt voor cliënten met een stoornis binnen het autistische spectrum. Een belangrijk doel is om een goede werksfeer te creëren waarbinnen iedereen tot zijn recht komt. Hierdoor kunnen we cliënten in een volwaardige werksituatie laten deelnemen. Vanzelfsprekend is er ruimte om per cliënt te differentiëren en maatwerk te leveren. Wij zijn ons bewust dat het tonen van voorbeeldgedrag belangrijk is. Zelf positief gedrag laten zien en voordoen, is een voorwaarde. Op zorgboerderij De Twee Linden heerst een sfeer van openheid waardoor iedere cliënt zich welkom, veilig en vertrouwd voelt. Iedereen is anders en dat mag op zorgboerderij De Twee Linden.
Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2014

Aangesloten bij

  • ZLTO

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl