Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Dagcentrum en Wijngaard de Amsteltuin is gelegen aan de rand van de Bovenkerkerpolder in Amstelveen. Een heerlijk rustige enclave midden in de drukke Randstad.

Sedert medio 2007 maken diverse mensen met een (tijdelijke) beperking gebruik van ons dagcentrum.

Onze clienten komen via Landzijde en de Gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel.

Sedert 2011 zijn wij ouderengroepen gestart, gericht op vergeetachtigen, licht dementerenden. Hierdoor bieden wij bovendien hun mantelzorgers/partners de mogelijkheid even iets voor zichzelf te doen, zodat zij energie opdoen om hun zorg op de andere dagen vol te houden.

Op dit moment nemen wekelijks 40 cliĆ«nten deel aan ons dagcentrum, dat is gemiddeld 12 mensen per dag. 

Het dagcentrum wordt geleid door Tieke Roosen, Pieter de Wit en Jan Schake.

Ons motto luidt: 'Het Grote Genieten'.

Werk

Naast de voorkomende werkzaamheden in de wijngaard, worden houten meubelen gemaakt, worden tomatenchutney's en mosterd bereid en zijn de gesnoeide druiventakken de basis voor kransen, manden etc. Verder verbouwen wij in de kas en moestuin onze eigen groenten, kruiden en fruit.

Bijzonderheden

bezoekers en deelnemers van het dagcentrum kunnen genieten van de prachtige gastvrije gebouwen op de Amsteltuin. Uitstekende sanitaire voorzieningen, verschillende verblijfsruimten en een heerlijke veranda maken een aangenaam verblijf op de Amsteltuin compleet.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2007

Aangesloten bij

  • Stichting Landzijde

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl