Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Tussen de weilanden vlakbij Groot-Ammers staat onze zorgboerderij: De Bernerboefjes. De zorgboerderij maakt deel uit van een melkveehouderij, waar meer dan 150 koeien staan. Ook zijn er het hele jaar door kalfjes. 

Op de zorgboerderij hebben we zes honden. Deze zijn van het ras Bernersennen: een ras dat bekend staat om een lief karakter en hoge aaibaarheid. Onze cliënten genieten dan ook erg van het verzorgen, knuffelen en spelen met deze honden. Daarnaast zijn er ook regelmatig nestjes en ook met de puppy's kan natuurlijk uitgebreid geknuffeld en gespeeld worden.

Op het veldje naast het woonhuis wonen vijf kippen en zeven konijnen. Met deze dieren kan ook gekroeld worden en ook zij hebben de nodige verzorging nodig. Op het veldje is er een vijver met vissen. 

Tegenwoordig wonen er ook 2 geitjes op de zorgboerderij, genaamd Guus en Truus! 

De zorgboerderij werkt vanuit een kantine, waar de cliënten dus echt een eigen plek hebben. Er is een speelkamer om activiteiten te doen en ook een kamer waar een cliënt even alleen kan zijn als hij bijvoorbeeld boos of verdrietig is. 

De boerderij is groot en daarom is er genoeg ruimte voor de cliënten om lekker te spelen en te ontspannen. De boerderij is echter ook erg overzichtelijk opgesteld, waardoor de begeleiding makkelijk alles in het oog kan houden.

Voor een impressie van onze zorgboerderij kunt u kijken op onderstaande site.

http://www.milkstory.nl/artikel/fotoblog-zorgboerd...

Ook kunt u voor actuele informatie, foto's en een filmpje terecht op onze facebookpagina

https://www.facebook.com/Zorgboerderij-Bernerboefjes-318082185800442

Werk

Op onze zorgboerderij is meer dan genoeg te doen!

Cliënten kunnen de boer helpen bij de werkzaamheden op de melkveehouderij, zoals het helpen met het voeren van de koeien en kalveren, meerijden in de tractor en helpen bij het melken.

Ook zorgvragers met liefde voor honden kunnen zich uitleven met de verzorging van onze BernerSennen honden. Van voeren tot borstelen en natuurlijk lekker kroelen en knuffelen, vinden de honden helemaal prachtig!

Inmiddels hebben wij ook een eigen moestuin, waarbij de zorgvragers zelf groente en fruit kunnen planten. Het is natuurlijk erg leuk om te zien hoe het plantje groeit en om het te verzorgen!

Daarnaast is er voor kinderen die niet naar school kunnen door omstandigheden de mogelijkheid om spelenderwijs les te krijgen op de zorgboerderij. Het lesmateriaal moet dan door school worden aangeboden, waarna de zorgboerin met de cliënt tijdens de activiteiten op de zorgboerderij de lesstof verwerkt. Let op: dit is geen vervanging voor school, maar wel een waardevolle aanvulling op dagbesteding. Daarnaast houdt het kind zo een band met school en schoolwerk.

Verder staan we open voor elke suggestie die voor ons haalbaar is.

Bijzonderheden

Onze zorgboerderij is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend voor ouderen. Lucinda volgt momenteel de methode van Bohm. Deze opleiding is specifiek bedoeld voor mensen met Alzheimer. Wilt u meer informatie hierover, u kunt ons mailen/bellen. 

Op woensdag en zaterdag is de zorgboerderij geopend voor kinderen met een beperking. Ook is er mogelijkheid om een nachtje te komen slapen op de boerderij! (vrijdag op zaterdag) 

Waar het ons primair om gaat is dat onze gasten het naar de zin hebben en genieten van het leven op de boerderij.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2009

Aangesloten bij

  • Stichting Zorgboeren Zuid-Holland

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl