Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Onze zorgboerderij, ontstaan uit en onderdeel van ons regulier melkveebedrijf, is gelegen in het buitengebied van Dussen, zo'n twee kilometer vanuit de kern van het dorp, en op loopafstand van het pontveer over de Bergsche Maas tussen Sprang-Capelle en Dussen.

Een oase van rust en ruimte met uitzicht op een groen polderlandschap. Een plek om je één te voelen met de natuur, omringd door planten en dieren. 

Initiatiefnemers zijn Johan Akkerman en Noldine van Wijk.

Noldine is hbo gediplomeerd sociaal pedagogisch hulpverlener met ruime werkervaring als begeleider van o.a. mensen met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, autisme, gedragsproblematiek, NAH (niet aangeboren herstenletsel).

Johan is fulltime veehouder en geboren en getogen op de boerderij. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt o.a. uit zijn lidmaatschap van de vrijwillige brandweer in Dussen. Naast diverse succesvol afgeronde (agrarische) opleidingen en cursussen heeft Johan een geldig diploma reanimatie en is hij gecertificeerd aed-hulpverlener.

Samen willen wij onze kennis van en ervaring in zowel de landbouw als de zorg benutten om een bijdrage te leveren aan een positieve ontwikkeling en welbevinden van onze gasten.

Wij bieden onze gasten en diens netwerk vertrouwen en veiligheid door onze persoonlijke bejegening, door de kleinschaligheid van onze organisatie, door onze continue aanwezigheid en rechtstreekse communicatie. 

Door onze zelfstandigheid kunnen wij maatwerk leveren en mede hierdoor onderscheiden wij ons van grote/reguliere organisaties.

Werk

Wij bieden dagbesteding in een groene omgeving vol rust en ruimte.

De werkzaamheden op onze boerderij zijn zeer gevarieerd en geschikt voor zowel dames als heren.

Op onze boerderij verblijven 80 melkkoeien en 70 stuks jongvee en kalveren.

Daarnaast hebben we een ezel, Roos.

Dan zijn er ook nog twee pony's, Zorro en Browny. Ze zijn erg mak.

Ook hebben we een kippenfamilie. Alle kippen lopen vrij rond.

Dan zijn er nog een hond, Timo.  Hij vindt het gezellig om heel de dag bij je te zijn.

In de konijnenflat wonen op dit moment 4 konijnen.

De poezen zijn mak en lopen vrij rond.

Ook zij zijn heel sociaal en zijn altijd wel in de buurt.

Al deze dieren hebben verzorging en aandacht nodig.

Dus als het je leuk lijkt om met dieren te werken ben je bij ons op het goede adres!

Daarnaast zijn er nog veel meer boerderij werkzaamheden, zoals erf vegen, timmeren, verven, repareren, met de trekker (mee)rijden.

Ook is er een siertuin, een hobbykas en een moestuin om in te werken. Er is volop ruimte om bijvoorbeeld de heg te snoeien, gras te maaien,  of tomaatjes te kweken.

Vind je het leuk om huishoudelijk werk te doen?

Ook dat kan bij ons op de boerderij! Bijvoorbeeld koken, taarten bakken, opruimen, afwassen.

Ook is er ruimte voor creativiteit, bijvoorbeeld tekenen, schilderen, decoraties maken van/met natuurlijke (boerderij)materialen.

De activiteiten en bezigheden van de gasten worden afgestemd op hun mogelijkheden en interesses.

Bijzonderheden

Door ons lidmaatschap van de ZLTO

(Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie)

zijn wij aangesloten bij De Federatie Landbouw en Zorg.

 
 
 
 
 

 

Samenwerking met andere organisaties

 

Er is een onderaannemerschap met Stichting Sovak en Stichting Prisma, zodat cliënten vanuit deze organisaties gemakkelijk toegang hebben tot de dagbesteding bij zorgboerderij De Boer Op.
 
Daarnaast hebben we een contract met de gemeente Altena, zodat cliënten vanuit de WMO gemakkelijk toegang hebben tot de dagbesteding bij zorgboerderij De Boer Op.
 
We zijn lid van Zorgcollectief Altena. Dit is een Vereninging voor kleinschalige zorgaanbieders binnen de gemeente Altena. Er wordt gewerkt aan deskundigheidsbevordering. Hiertoe worden er 6 intervisie avonden per jaar georganiseerd. Daarnaast worden er gezamenlijk scholingen gevolgd.
 
Ook zijn we lid van intervisiegroep West Brabant. Deze groep bestaat uit 6 leden, zorgboerinnen uit de regio.
Er zijn 4 intervisie bijeenkomsten per jaar.

 

 

 

Laatst bijgewerkt: 06-05-2024

Gestart in

2012

Aangesloten bij

 • ZLTO

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • Psychische, sociaal-psychische of (ex)psychiatrische beperking
 • NAH (niet aangeboren hersenletsell)
 • Re-integratie

Leeftijd

 • Volwassenen

Soort zorg

 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget
 • Onderaanbesteding
 • Particulier
 • Anders

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Toegankelijkheid

 • Parkeerplaats voor invalide bezoekers
 • Bedrijfsgebouwen rolstoeltoegankelijk
 • Wegen en paden rolstoelvriendelijk

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Klachtenreglement

Download document

Open dag

Open dag 2024

In 2024 organiseren we 7  inloopmiddagen. Dit is elke 1e woensdag van de maanden april tot en met oktober. De datums voor 2024  zijn: 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober. De tijden zijn telkens van  13.30 uur tot 16.00 uur. We zetten dan onze deuren open zodat bezoekers bij de dieren kunnen kijken. Zo kunnen bezoekers contact maken met onze koeien, kalfjes, ezel, pony's, konijnen en kippen. Ook kan er gekeken worden hoe de koeien gemolken worden met de melk robots. Het boerderij terras is open en er is koffie / thee / fris met zelfgebakken lekkers uit onze keuken. Voor de kids is er een spelletjes plein, foto speurtocht. Je kunt een foto shoot maken op de historische tractor. Onze boerderij gidsen staan klaar om een rondleiding te verzorgen. Er is ook een winkeltje, waar je onze zelfgemaakte werkstukjes kan bewonderen en kan meenemen. En dan nog de produkten van eigen erf, zoals verse koeienmelk, eitjes van eigen kippen, zelfgemaakte jam. Dit alles gebeurt zonder prijskaartjes. Een vrijwillige donatie die ten goede komt aan de mensen die de dagbesteding volgen op de boerderij, wordt op prijs gesteld.  

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl