Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij De Bonte Drie
 

In het idyllische Westerwolde, nabij dorpen met een ruime historische achtergrond dat stamt uit de tijd van Napoleon, zoals Bourtange, Sellingen, Laudermarke en Ter Apel, waar ongestoord beekjes stromen, schitterende bossen liggen waar urenlange wandel- en paardrijtochten mogelijk zijn, ligt in alle rust Zorgboerderij De Bonte Drie.
De Bonte Drie is zeer landelijk gesitueerd en gevestigd in een 100 jaar oude Brugwachterswoning die ligt bij de Kopstukkensluis aan het Mussel-A-kanaal te Mussel.
De Bonte Drie beschikt over 5 hectare grasland, een professionele overdekte rijbak van 20 x 60 meter, stallen, wasplaats en een zadelkamer met koffiegelegenheid.
De Bonte Drie is gespecialiseerd in de begeleiding/coaching van :
Mensen met stoornissen in het autisme spectrum, PDD-nos, ADHD, ADD, licht verstandelijke beperkingen.
De Bonte Drie is een kleinschalige Zorgboerderij waarbij de nadruk ligt op leuke dingen doen en veel onder de mensen zijn, vooral ook buiten onze locatie.

Eigenaren van De Bonte Drie zijn Leon & Miranda Nouwens, al tientallen jaren paardenliefhebbers.
Onze Visie
Ieder mens is bijzonder…………. ieder mens maakt in z’n leven in meer of mindere mate vervelende voorvallen mee en ieder mens gaat daar op zijn geheel eigen manier mee om. En terwijl je bijvoorbeeld nog herstellende bent of heel veel (nog) niet op een rijtje hebt, loop je in je zoektocht naar werk/dagbesteding helaas maar al te vaak tegen ambtelijke molens aan, wordt er zakelijk en onpersoonlijk met je omgegaan en heb je vaak het gevoel dat je een nummer bent. Als geen ander weten wij dat je soms een bemoedigend woord nodig hebt of zomaar een hand op je schouder, een beetje aandacht, respect en gewoon jezelf kunnen zijn….gewoon mens zijn ! Bij ons kun je jezelf zijn en op basis van wederzijds respect en vertrouwen bouwen we samen aan iets moois, een leuke baan, persoonlijke begeleiding of dagbesteding.

Wij gaan uit van de mogelijkheden van mensen en niet van hun beperkingen of belemmeringen. Ieder mens heeft verborgen talenten, maar vaak ontbreekt de zelfkennis, het inzicht in de eigen identiteit, sterke en zwakke kanten, kwaliteiten, interesses en ambities. Wij hebben de kennis, vaardigheden en instrumenten in huis om je verborgen talenten, je competenties, te ontdekken en hier iets mee te doen. Ieder mens is bijzonder ……..

Bij De Bonte Drie wordt veel aan individuele planning gedaan, d.w.z. dat de begeleiding/activiteiten per deelnemer op diens vaardigheden worden toegespitst. Omdat wij contact met de buitenwereld erg belangrijk vinden, worden veel activiteiten buiten het terrein van De Bonte Drie georganiseerd, zoals  muziekles en fitness bij een erkende sportschool, Ook gaan we er regelmatig met de groep op uit en plannen ontspannende activiteiten.

Let op: De Bonte Drie is géén manege en het paardrijden geschied puur op therapeutische basis.

De Bonte Drie is aangesloten bij Calibris, een aan de Zorg gerelateerd leerbedrijf voor diverse sociaal-/maatschappelijke opleidingen.
 

Werk

Bij de Bonte Drie bestaat de mogelijkheid om met paarden, honden, katten en kippen om te gaan, helpen met de verzorging van alle dieren, paarden poetsen, paardrijden, langelijnen les, en aangespannen rijden.

Onderhoud van het terrein en weiland

Timmeren, schilder- en tekenles, knutselen met elektronika en eenvoudige klusjes in huis en aan scooter/auto. Met de door ons gemaakte decoratie-artikelen (vogelhuisjes e.d.) staan we jaarlijks op voorjaars-/kerstmarkten.


Veel ontspanning, waaronder dagjes uit , computeren en spelletjes op de Xbox en Playstation.
 

Bijzonderheden

Wij kunnen bemiddelen (re-integreren) naar een (betaalde) baan of met een WSW-status een plaatsing bewerkstelligen bij een sociale werkplaats/voorziening.
Onze begeleiding is gericht op zelfredzaamheid, zelfstandigheid, goede omgangsvormen en de algemeen geldende normen & waarden.
 

Samenwerking met andere organisaties

Lentis, Stichting MEE

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 25-11-2021

Gestart in

2005

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking

Leeftijd

 • Volwassenen

Soort zorg

 • Re-integratie
 • Dagbesteding
 • Wonen

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding
 • Individuele begeleiding

Activiteiten

 • Verzorging dieren
 • Koken
 • Klussen/onderhoud
 • Creatief

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl