Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Buytenhof is een 18 ha groot landgoed in ontwikkeling gelegen in de randstand ten zuiden van Rotterdam. Was het tot 2005 vnl. een fruitteeltbedrijf, nu is het omgevormd tot een gemengd bedrijf met blonde 'd Aquitaine vleeskoeien, Mangalitza varkens, schapen en pluimvee, naast appel-en perenboomgaarden, akkerbouw een moestuin ,theeschenkerij en een pluktuin.
De Buytenhof is een 'mensenbedrijf' wat betekent dat het werk door onze zorggasten samen met een grote groep vrijwilligers gebeurd.

Werk

 • Onze zorggasten kunnen helpen met het verzorgen van de dieren zoals voeren, uitmesten en eieren rapen.
  In het najaar fruitplukken en in het winterseizoen sorteren we het fruit voor onze winkel en voor andere afnemers.
  's Winters helpen we mee met de perensnoei.
  In de moestuin wordt onkruid gewied, gezaaid en geoogst.
  Ook is er werk in het landschapsbeheer. Wekelijks wordt de winkel bevoorraad, plakken we etiketten op onze fruitsappen en vullen we de tassen met maaltijdpakketten.
 • In onze theeschenkerij kunnen zorggasten helpen in de keuken en in de bediening.

Bijzonderheden

De Buytenhof is in 2004 gestart en is nog volop in ontwikkeling. Dit wordt mede veroorzaakt omdat de polder ,waarin de Buytenhof ligt opgenomen wordt in het aan te leggen landschapspark 'het Buytenlandt'. Sinds juni 2008 is onze theeschenkerij"de Smaak van Buyten"geopend. Zorggasten en vrijwilligers serveren hier kofiie,thee en fruitsappen met zelfgebakken taart en u kunt ook een heerlijke lunch gebruiken.

In de keuken maken we ook chutney, jam en andere gerechten. Ook voor vergaderingen is de "Smaak van Buyten"zeer geschikt.

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 02-03-2021

Gestart in

2005

Aangesloten bij

 • Vereniging Zorgboeren Zuid-Holland

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking

Leeftijd

 • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl