Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De Flintenhoeve wordt met enthousiasme gerund door: 

Albert en Geja Hilbrands, boer en boerin. 


Een enthousiast team van begeleiders, waaronder dochter Inge, geven met hun ruime ervaring in de zorg, gepassioneerd en gedegen daginvulling aan de cliënten, de hulpboeren. Tijdens hun ervaringen zijn zij tot de conclusie gekomen dat hun kracht zit in het geloven in mogelijkheden en oplossingen.

'Hokjes gebruiken we voor de dieren. We laten ons denken er niet door beïnvloeden!'

Onze vaste vrijwilliger Berend vormt een welkome aanvulling voor ons 'team'.             

                   

Zoon Egbertjan en vriendin Joska runnen de Drentsche Hoeve, biologische melkveehouderij in Wezup. Op deze boerderij wordt ook volop meegewerkt.

Werk

Onderscheidend of niet

Misschien denkt u net als wij, 'al die zorgboerderijen lijken op elkaar'. Alle boerderijen bieden immers dag- en weekstructuur door het werken met dieren en jaarstructuur door de agrarische seizoenen. Ook zijn de meeste zorgboerderijen riant gelegen. In dit alles onderscheiden wij ons niet in. Waarin dan wel? Ten eerste in onze naamgeving. Wij praten over de leer-, werk- en beleefboerderij “De Flintenhoeve”, want dit is waar onze cliënten dagelijks mee te maken krijgen. Maar dit is niet het enige waarin we ons onderscheiden.


De takken en het bos.

Door al die verschillende 'takken' zijn er volop mogelijkheden voor mensen die de vaardigheden die ze hebben in stand willen houden of juist willen oefenen met zelfstandigheid, sociale vaardigheden, arbeidsritme of het durven nemen van verantwoordelijkheid.


Takken in Orvelte, De Flintenhoeve.

• Een aantal ossen, kalveren en ander (klein)vee

• Onderhoudswerkzaamheden in het dorp

• Een fruitboomgaard

Takken in Wezup, De Drentse Hoeve

• Een biologische boerderij met 100 melkkoeien

Vergaderruimten, Rondleidingen.


Meer dan werk.

Wij beseffen ons dat werken een deel is van het leven. Een prettige manier van leven vindt niet alleen op het werk plaats. We willen een rijk leven aanbieden waarin veel te beleven en te vieren valt. Hiervoor bedenken we projecten die uitgedacht en gemaakt moeten worden. Een voorbeeld is een thema rond “oogsttijd”. Misschien kom je door de bijbehorende creatieve processen achter hobby’s waar je thuis ook wat mee kan doen.

Trots zijn mag!

We willen mensen graag laten ervaren dat men trots mag zijn op een afgeronde klus. Hiervoor bieden we een gevarieerd programma aan met uiteenlopende werkzaamheden en een begeleidingsaanbod, passend bij de vraag.
Eén van de zaken die we belangrijk vinden is arbeids-ETHOS.
Dat zijn geen snoepjes, maar het heeft te maken met plezier vinden in je werk. Dat begint er mee dat je graag buiten wilt werken, of dat je graag met dieren wilt werken.

Bijzonderheden

Is er ....

Dagbesteding en Wonen.

We willen graag de mogelijkheid bieden tot een zinvolle dagbesteding en daarbij te kunnen genieten van het buitenleven op onze boerderij. Dit kan op een actieve manier door mee te werken in de zorg voor de dieren en de natuur. Maar daarnaast zijn er vele activiteiten mogelijk op de boerderij zoals ook bij 'Het werk' op deze pagina beschreven staat. 

Er wordt gewerkt met kleine groepen waarin de wensen, de mogelijkheden en het plezier van de mensen centraal staan.

We willen een prettige en veilige plek creëren waarin u zichzelf kunt zijn en waarin we ook zorg en ondersteuning kunnen bieden aan partners, mantelzorgers en in sommige gevallen ook het hele gezin. In aansluiting daarop bieden wij ook het concept wonen aan. Een zelfstandige woonplek met individuele begeleiding.         

Tot slot willen we benoemen dat de leeftijd van een persoon niet altijd bepalend is voor hoe iemand in het leven staat, daarom kan er individueel gekeken worden of de Flintenhoeve een zinvolle dagbesteding- woonplek voor u zou kunnen zijn. 

De Flintenhoeve is voor mensen die:

• arbeidsritme willen opdoen

• graag in een agrarische omgeving zijn

• behoefte hebben aan overzicht, eenvoud of structuur

• willen oefenen met sociale vaardigheden en het nemen van         verantwoordelijkheden

• willen ontdekken waar hun mogelijkheden liggen.

Peilers:

* richting   

* gezamenlijk   

* veelzijdig

* eenvoud   

* zinvol   

* ritme

* plezier   

* kwaliteit   

* contact (en)

* meer dan werk   

* mogelijkheden   

* balans

* zorg voor elkaar  

* huiselijk

* wonen

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2010

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl