Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Zorgboerderij de Gaegelpolle is een ambachtelijk agrarisch bedrijf aan de rand van Oosterwolde, waar wij landbouw en zorg met elkaar verbinden. 

MOMENTEEL ZITTEN WIJ VOL QUA DEELNEMERSAANTAL. 14/05/2024

Zorgboerderij De Gaegelpolle biedt dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornissen.

De zorgboerderij is een kleinschalige zorgboerderij die dagbesteding biedt in groepsverband (vanaf 18 jaar).

De zorgboerderij is in 2002 gestart, de eerste in de regio!

'Gaegel' is de Stellingwerfse benaming voor het plantje gagel. 'Polle' betekent kleinschalige boerderij in het Stellingwerfs.

Werk

We werken hier volgens een dagplanning van 9.00 uur tot 16.30 uur. Dit geeft de deelnemers overzicht, structuur en duidelijkheid. De ochtend verloopt volgens een vast ritme en in de middag doen we variabele klussen door de seizoenen heen. We hebben wekelijks een werkoverleg met de deelnemers waar ruimte is voor inspraak en interactie.

We verzorgen dagelijks het vee, we onderhouden het erf, de boswallen en de gebouwen. We werken in de moestuin en de kweekkas waarvan we een deel aanbieden in ons stalletje aan de weg.  In de (verwarmde) werkschuren is ruimte voor onderhoud van machines en houtbewerking. Ook werken we af en toe op locatie; concours hippique, en onderhoud natuurland.

Het buitenleven in en met de natuur en de dieren om ons heen staan centraal. Je kunt lekker je energie kwijt en het zorgen voor dieren geeft je een gevoel van verantwoordelijkheid. Bovendien krijg je van de dieren weer een heleboel terug. Dieren hebben geen oordeel en accepteren iedereen! En je wordt je bewust van alles wat groeit en bloeit!

Natuurlijk staat je eigen groei en ontwikkeling ook centraal! Uitgaan van de mogelijkheden i.p.v. de beperkingen. Eruit halen, wat erin zit! Regelmatig houden we evaluatiesgesprekken en stellen we samen weer nieuwe werkdoelen op. Van het leren bosmaaien tot het onderhouden van vaardigheden en het vergroten van je zelfstandigheid.
 

Bijzonderheden

Voor wie

Onze boerderij biedt dagbesteding aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornissen. 

Het aantal deelnemers per dag is gemiddeld 11/12. We bieden groepsbegeleiding. Belangrijk voor ons is een goede sfeer en we besteden ook veel aandacht aan de sociale omgang met elkaar. Voorop staat dat de deelnemers zich prettig en thuis voelen. 

We willen niet uitgaan van de beperkingen, maar juist van de mogelijkheden en capaciteiten van de deelnemer en daarbij kunnen wij passende ondersteuning en begeleiding bieden. 

Tevens komen hier leerlingen van het speciaal onderwijs, Mr. Duisterhoutschool, Talryk en het praktijkonderwijs voor stage.

Neem contact op voor meer informatie.

www.gaegelpolle.nl

Laatst bijgewerkt: 14-05-2024

Gestart in

2002

Aangesloten bij

 • Vereniging BEZINN

Problematiek of beperking

 • Verstandelijke beperking
 • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

 • Volwassenen

Soort zorg

 • Dagbesteding

Soort begeleiding

 • Groepsbegeleiding

Activiteiten

 • Groenteteelt
 • Verzorging dieren
 • Natuur/landschapsbeheer
 • Klussen/onderhoud

Bekostiging

 • PGB, Persoonsgebonden Budget

Kwaliteitssysteem

 • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Bereikbaarheid

 • Met eigen/zelf te regelen vervoer
 • De zorgboerderij regelt vervoer

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl