Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Welkom bij zorgboerderij de Groote Locht!

Wij zijn Twan Houterman en Esther Ruhe, samen hebben wij drie kinderen Lotte, Toon en Rein

Twan is de boer van het akkerbouwbedrijf, waarbij we gewassen telen zoals: mais, aardappelen, koolzaad en uien.

Esther is bezig met het afronden van de HBO opleiding Pedagogiek en combineert dit met het begeleiden van deelnemers op onze boerderij.

Samen willen wij onze leef- en werkomgeving, met daarin rust en ruimte, maar ook het dynamische van een boerenbedrijf, gebruiken om deelnemers een veilige plek te bieden waar zij zichzelf kunnen zijn of ontdekken.

Werk

Met de jeugdigen die op onze boerderij komen voor dagbesteding verzorgen we de dieren en de planten in de moestuin. We helpen de Boer mee met bijvoorbeeld aardappelen in een zakje doen voor verkoop in ons winkeltje. We zorgen dat het winkeltje is gevuld met voldoende aardappelen, uien en eitjes. Ook bakken we regelmatig een taart, liefst met fruit uit eigen tuin en maken lekker jam of een soep voor tussen de middag.

Bijzonderheden

Iedere deelnemer komt met een bepaald doel; dit kan bijvoorbeeld zijn het vergroten van zelfvertrouwen, het verbeteren van sociale vaardigheden of het creeren van rust. Door aanbieden van een veilige plek kan een kind zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

Het belangrijkste doel is dat de deelnemers een leuke en ontspannen dag hebben.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2012

Aangesloten bij

  • Vereniging Zorgboeren Rivierengebied

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl