Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Jo Hoogendoorn 39 jaar. Ik ben inmiddels 16 jaar werkzaam in de gehandicapten zorg. In deze sector heb ik verschillende functies bekleed van leidinggevende tot manager. De laatste 5 jaar ben ik werkzaam geweest op een zorgboerderij voor mensen met een specifieke zorgvraag dan wel een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De doelgroepen zijn jongeren en (jong) volwassenen met een psychiatrische aandoening, in het bijzonder Autisme Spectrum Stoornis (A.S.S.) al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik pb-er geweest van een grote groep jongeren. Na 15 jaar loondienst kreeg ik de kans mijn droom waar te maken, het runnen van een eigen zorgboerderij. Samen met mijn oud collega Jolanda hebben wij deze kans met beide handen aangegrepen.

Jolanda Burema 47 jaar. Ik heb de opleiding ziekenverzorging gedaan in Meppel. Vanaf 1993 heb ik samen met mijn ex partner een melkveehouderijbedrijf gerund. Daarnaast ben ik 12 jaar werkzaam geweest in het Chr. Jeugdwerk met diverse leeftijdsgroepen. Vanaf 2006 t/m 2011 heb ik een eigen paardenrusthuis gehad en vanaf 2013 ben ik op Zorgboerderij De Buurderij gekomen. Hier was ik pb-er van diverse jongeren. Daarnaast was ik ambulante begeleider. Bij de Buurderij heb ik diverse cursussen gevolgd m.b.t. VG en ASS problematiek bij jongeren. De combinatie van werken met jongeren met een beperking en het dagelijkse werk op de boerderij maakt voor mij dat ik me op de Hanse hof als een vis in het water voel.

Werk

Bijzonderheden

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2005

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Geen

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl