Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De biologische melkschapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen ligt in natuurgebied de Weelen. Het land bestaat uit kleine stukjes omgeven door brede sloten. De melk van de schapen wordt verwerkt tot kaas en 'skoftig lekker'  ijs. Aan de waterkant is een blokhut voor de verkoop van de eigen producten en een theetuin. Sinds 2011 is ook dochter Feike bij het bedrijf betrokken, zij begeleid de deelnemers op de boerderij.

Werk

De mensen zijn met verschillende werkzaamheden bezig. De schapen moeten verzorgd worden (voeren, stal instrooien e.d.) er kan in de moestuin gewerkt worden, of in de kaasmakerij. Ook zijn er veel klusjes, zoals het onderhouden van de boerderij (verven) en omgeving (onkruid wieden, gras maaien, opruimen van het erf) en corvee (thee en koffie zetten, tafel dekken, afwassen e.d.) Voor elk wat wils.

Bijzonderheden

Het is hier heel gezellig en dat komt vooral door een ongedwongen sfeer. Alles mag en niets moet. Iedereen heeft zijn voorkeuren qua werk en het verdelen daarvan gaat heel gemoedelijk.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2005

Aangesloten bij

  • Stichting Landzijde

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl