Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Boerderij 'Den Hill' is een mooi en goed bereikbaar gelegen, eeuwenoud boerenbedrijf. In het noorden van Noord-Brabant, vlak ten zuiden van Zuid-Holland en ten westen van Gelderland: tussen de rivieren. Het is een akkerbouwbedrijf waar ook een zorgboerderij aan verbonden is. We bieden een zinvolle dagbesteding aan mensen met een beperking. Het gaat hierbij om mensen die baat hebben bij aandacht en structuur. Mensen op boerderij “Den Hill” mogen zijn, wie ze zijn. En, zij worden hier ook uitgedaagd worden om zichzelf verder te ontwikkelen. Mensen, die het fijn vinden in de buitenlucht in de moestuin of de boomgaardjes samen met anderen, te zijn.

Alle leeftijdscategoriën zijn op de boerderij naast elkaar aanwezig. De begeleiding is erop gericht maximale vooruitgang bij de deelnemers te bewerkstelligen. Naar ieders vermogen. Waarbij positieve aandacht het uitgangspunt is. Boerderij 'Den Hill' is kleinschalig.

Werk

Omdat we kleinschalig zijn en willen blijven, kunnen we gemakkelijk de dagelijkse bezigheden aanpassen aan jouw wensen en mogelijkheden. Voorbeelden van wat je ,samen met de begeleiding, kunt doen:
-zaaien, poten, verzorgen, oogsten, verwerken van veel soorten groenten en bloemen;
- een stuk bloementuin of kas verzorgen;
- fruit plukken;
- bomen snoeien;
- bouwen met tuinhout;
- onze supermakke paarden verzorgen;

- onze kippen, konijnen of katten te verzorgen;
- onze verkoopkraam bevoorraden.
Natuurlijk is er ook ruimte voor een kampvuur of een tocht over onze akkers.

Bijzonderheden

Bij ons op de boerderij mag je zijn, wie je bent. We hebben het dan vaak over (jong) volwassenen. Het is fijn als je zin hebt om buiten mee te helpen. Zinvolle dagbesteding is wat we doen.

En voor elke leeftijdscategorie leveren we zorg op maat.

Onze persoonlijke, individuele benadering is prima voor mensen. De de combinatie van aandacht en gezond buiten met je lijf werken, is goed voor iedereen.

Voor mensen met een beperking die daaruit belemmerd worden, zoeken we net zo lang totdat er mogelijkheden gevonden zijn om gedurendende de dagbesteding aanpassingen te doen, om hen verder te helpen.

De dagbesteding kan zowel uit een PGB als uit Zorg in Natura gefinancieërd worden.

Welke zorg biedt de boerderij?
- dagbesteding voor mensen die dat even nodig hebben.

 

Impressie van boerderij

Laatst bijgewerkt: 25-02-2021

Gestart in

2009

Aangesloten bij

  • ZLTO

Problematiek of beperking

  • ADHD, ADD, ASS of PDD-NOS

Leeftijd

  • Volwassenen

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl