Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

De persoon achter Erve Vertier is Annemarie ten Brinke. Annemarie heeft ervaring in de gehandicaptenzorg met verschillende doelgroepen. Daarnaast is Annemarie kynologisch geschoold en begeleidt ze mensen met verschillende hulpvragen en hulphonden. Door de opgedane praktijkervaring heeft Annemarie ervaren dat honden en andere dieren een meerwaarde zijn op verschillende gebieden voor veel mensen!


Annemarie woont met haar man Johannes en drie kinderen vanaf 2015 in Bruchterveld. Op het voormalig melkveebedrijf houden zij daar honden, katten, kippen, paarden, wolvarkens en geiten. 

Daarnaast komen er ook honden logeren op de boerderij, via de hondenuitlaatservice. 

Werk

Werkwijze

Bij ons staat de individuele zorgvraag van de deelnemer centraal. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en samen maken we een zorgplan op maat. Er wordt gewerkt vanuit de methode ‘Geef me de vijf’. Door het uitvoeren van diverse activiteiten wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen, uiteraard in het bijzijn van een daarvoor geschikte hond. Het is mogelijk om bij Erve Vertier met eigen hulphond deel te nemen. Hierin kunnen wij begeleiding en opleiding bieden, afgestemd op de vraag van de deelnemer. 

Activiteiten

Er worden activiteiten aangeboden op en rondom de boerderij. Denk hierbij aan:

  • Knuffelen en spelen met de honden;
  • Telen van eigen groente en fruit; 
  • Uitlaten, trainen en verzorgen van de honden;
  • Verzorgen en knuffelen van de boerderijdieren, zoals geiten, pony’s, schapen en kippen;
  • Gezamenlijk deelnemen aan huishoudelijke taken;
  • Fietsen, voetballen, skelteren en handwerken;
  • Wandelen en genieten van de frisse boslucht.

Zorg door honden

Dieren in het algemeen, en dus ook honden, hebben een positief effect op mensen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het omgaan met huisdieren lichamelijke voordelen biedt, zoals meer ontspanning en een lagere bloeddruk. Huisdieren bieden steun, motiveren, verbeteren het zelfbeeld en bevorderen het maken van contact. Vanwege de gunstige effecten op allerlei vlakken worden er steeds vaker dieren ingezet in de zorg. 

Bijzonderheden

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2018

Aangesloten bij

  • Coöperatie Boer en Zorg

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl