Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Goedland is een initiatief van Verony van Bemmel en Andrea Sickmann. Wij wonen en werken op onze boerderij, samen met onze drie zonen. Op ons terrein van bijna 6 hectare kunnen kinderen regelmatig logeren. Wij bieden weekend en vakantie logeeropvang voor thuiswonende kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Wij richten ons vooral op kinderen met autisme en ADHD met een normale intelligentie. Ook kinderen met een lichte verstandelijke beperking zijn welkom. Goedland is een plek waar het goed is te zijn, voor mens en dier! Een omgeving waar naar ieders inbreng en talent wordt (uit)gekeken.

Werk

GOEDLAND

Op onze boerderij kunnen mensen, die extra ondersteuning nodig hebben bij hun werk, een werkplek vinden . Bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking of mensen met psychosociale problemen. Kinderen met autistisch spectrum stoornis/ adhd of andere ontwikkelingsstoornis vinden er naschoolse/ weekend en of vakantieopvang.

 

LOGEERWEEKEND

In de weekenden is er logeeropvang. Op basis van diagnose, leeftijd en gedrag worden groepen van ongeveer 8 kinderen samengesteld.

We werken met een vast dagritme met activiteiten op en rondom de boerderij. We staan al vroeg op om de dieren te verzorgen en te voeren. We hebben paarden, geiten, schapen, kippen, eenden, konijnen, cavia's, honden, katten, ezels en onze minivarkens Bibi, Beertje Bertrand en Boy. Er worden onderhoudsklussen op het terrein gedaan en er wordt gewerkt in de moestuin en de stallen. Voor kinderen met huiswerk hebben we een huiswerkuur. Vrije tijd is er voldoende! We maken hier vanzelfsprekend afspraken over.
 

Kinderen kunnen bij ons ook paardrijden. We hebben een trampoline, een tafeltennistafel, computers en een echte auto waarin gespeeld kan worden. Maar ook een boomhut, een survivalbaan, schommels en andere buitenspelen. Daarnaast bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de talenten van uw kind. 

HET LOGEERHUIS

Het logeerhuis bestaat uit 6 slaapkamers, een grote woonkamer met huiswerkhoek, een ruime keuken, twee wc’s en een douche. Overdag zijn er minimaal twee begeleiders aanwezig. ’s Nachts blijft er één begeleider slapen. Een weekend begint op vrijdag om 17.00 uur en eindigt op zondag om 16.30 uur. Op zondag kunt u vanaf 15.00 uur terecht voor een kopje koffie of thee. Het is fijn om even de tijd te hebben om te vertellen hoe het weekend was en om andere ouders te ontmoeten.

WERK EN DAGBESTEDING
Goedland is een bedrijf met veel paarden. Wij zijn dan ook op zoek naar hulpboeren die graag met paarden werken. Onze dagopvang/dagbesteding is kleinschalig en bedoeld voor een brede doelgroep. Mensen met een verstandelijke beperking (matig tot hoog niveau),
mensen met autisme, psychiatrisch ziektebeeld, mensen die niet in aanmerking komen voor betaalde arbeid, senioren e.d. zijn van harte welkom op onze boerderij.
We proberen de werkzaamheden zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de mogelijkheden en interesse van de hulpboer. Dat kan zijn:
• dierverzorging (paarden, geiten, varkens, kippen, konijnen etc.)
• werken in de kleine moestuin
• verwerken van oogst
• huishoudelijke werkzaamheden
• natuurbeheer (in 2012 ook aanleg van paddenpoel)
• onderhoud
Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten zoals het bezoek van de dierenarts, de hoefsmid, leveranciers en het maaien waar bij de hulpboeren worden betrokken.
 

Bijzonderheden

NASCHOOLSE OPVANG

Naast de dagbesteding, logeerweekenden en vakanties hebben wij op de woensdagmiddag (tussen 13.00 en 19.00 uur) ook naschoolse opvang.
Goedland biedt naschoolse opvang voor kinderen met een licht verstandelijke beperking,
autisme (met een normaal tot hoge intelligentie), ADHD en PDD-NOS. We werken net als bij de
logeerweekenden met een vast dagritme met activiteiten op en rondom de boerderij.

TRAININGEN

Ouders van kinderen met autisme kunnen veel voor elkaar betekenen. Het is belangrijk om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Op Goedland kunt u hierbij ondersteuning krijgen. In samenwerking met Marina van Alten bestaat er de mogelijkheid tot training en ondersteunende begeleiding bij autisme.
Voor informatie: www.beltane-counseling-coaching.nl
 

 

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2008

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZIG

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl