Naar zorgboerderijen

Wie zijn wij

Ik ben Merel Schuring en heb na het overlijden van mijn man onze veehouderij en zorgboerderij in stand gehouden. Regelmatig word ik bijgestaan door een medewerker voor de lichamelijk zwaardere werkzaamheden die mij zelf niet lukken. Ik heb een tienerdochter Alice.

Hier op de boerderij houden we van rust, regelmaat en gezelligheid en dat proberen we te delen met mens en dieren.

De deelnemers en Alice en ik wonen in een boerderij aan de rand van het Drents Friesche Wold omgeven door weilanden en bos. Een heerlijke plek met veel natuur en rust.

Werk

Ons bedrijf bestaat uit een zorgboerderij, veehouderij met melkgeiten, schapen, kalveren en paarden en een pensionstalling voor paarden. Hierin moet veel werk verricht worden en dit doen we samen met onze cliƫnten. Naast deze dieren hebben we nog wat dieren voor ons plezier zoals dwerggeiten, kippen, cavia's, konijnen, honden en katten en deze willen ook verzorgd worden. Voor de liefhebbers van tuinieren hebben we een grote tuin en moestuin. Zomer draaien we een kleinschalige theetuin.

werkzaamheden:

- verzorgen van het vee

- stallen uitmesten

- onderhouden van afrastering en groen

- schoonmaak en vegen

- onderhoud tractor en machines

- verzorgen tuin en moestuin

Bijzonderheden

Er moet veel werk verricht worden op het Trekpeerd maar iedereen mag en kan dit op zijn eigen niveau en op zijn eigen tempo doen. Onze omgeving ademt rust en ruimte uit en we geven ook gelegenheid om hiervan te genieten. Daarnaast zorgen we voor wat gezelligheid door activiteiten zoals met paard en wagen het bos in gaan, samen lekker eten, sportactiviteiten, etc. Persoonlijke hobby's proberen we te stimuleren en ondersteunen we.

Laatst bijgewerkt: 21-02-2020

Gestart in

2006

Aangesloten bij

  • Vereniging BEZINN

Kwaliteitssysteem

  • Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen, Kwaliteit laat je zien

Klachtenreglement

Download document

Logo KLJZKwaliteit laat je zien

Deze zorgboerderij werkt met het keurmerk Kwaliteit laat je zien. Zie hier de status van de certificering en de jaarverslagen.

www.kljz.nl